Luxuslyuk

Ha háromszor is megtörtént, már nevezhetjük tendenciának. A Lazzarini Design igen nagy erőkkel dolgozik a lyukas szuperjachtok megvalósításán – vagy legalábbis a koncepciók megálmodásán.


A formabontó dizájnstúdió nemrég mutatta be az Icaria nevű új, 279 láb hosszú hajóját, melyet a szerkezet közepén tátongó hatalmas üreg jellemez. Ez mindössze egy hónappal az után történt, hogy előrukkoltak a Shape nevű 226 láb hosszú szuperjacht koncepcióval, amelynek ugyancsak átlátni a közepén.

 Icaria
Ahogy az elődjének, az Icariának is nyitott, vagy, ahogy a Lazzarini mondja, „lyuk fedélzete” van, amely különböző bútorokkal felszerelhető és a tulajdonosok céljaitól függően testre szabható. Lazzarini egy hatalmas bárral szerelte fel tág teret, így a fedélzeten tartózkodók a víz közvetlen közelében élvezhetik a naplementét.

 Icaria
Ettől az egyetlen – de meglehetősen nagy – hasonlóságtól eltekintve a két szuperjachtnak igen eltérő a sziluettje. A Shape kecses vonalakkal és hegyes orral, az Icaria viszont impozáns orral és nagy, üvegbe zárt híddal rendelkezik. A hídról az időjárási elemektől védve szemlélheti a tengert a tulajdonos vagy a kapitány.

 Icaria
A két hajó abból a szempontból is eltérő, hogy mit nyújtanak. Az üvegfenekű medencével megkoronázott Shape inkább a pihenésre összpontosít, míg az Icaria inkább a felfedezésre koncentrál. Nem egy, hanem két helikopter leszállóhellyel, valamint egy hiánytalanul felszerelt tendergarázzsal is rendelkezik. A hajó hátuljában egy tágas úszóplatform és két daru biztosít még több szórakozási lehetőséget a tengeren.

 Icaria
A Lazzarini nem árult el részleteket az Icaria meghajtását illetően, de a Shape-et úgy tervezték, hogy kizárólag tiszta energiával működjön; hidrogén hajtja, a fedélzeti berendezéseknek pedig a tetőtéri napelemek termelnek áramot. Ha megépül, valószínűleg az Icaria is hasonlóan fog működni.
Már csak az a kérdés, érkezik-e hamarosan egy harmadik lyukas szuperjacht koncepció is?

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek