Mobula

A Highland Systems rendkívüli stílusban bővíti félelmetes járműveit egy 11 üléses páncélozott sebességdémonnal, amelyet Kronosnak hív. Ezt a hibrid szörnyeteget egyértelműen a manta rája ihlette, lehajtható szárnyakkal és 1200 lóerős meghajtással.

Az ukránok által alapított, jelenleg az Egyesült Arab Emírségek és az Egyesült Királyság között működő Highland Systems egy rejtélyes vállalat, amely magát K+F és projektmenedzsment csoportként írja le, amely a védelmi világ minden tájáról érkező mérnöki szakembereket tömöríti.

Highland Systems
A Kronost kereskedelmi, katonai és állítólag mentési műveletek keverékére tervezték – és a rideg, nagyrészt ablaktalan belső térből úgy tűnik, hogy a turizmus vagy a luxus nem érdekli. A valamivel több mint 9 méter hosszú Kronos súlya valahol 10 000 kg körül lesz. Kövér szárnyai felfelé hajthatók, lehetővé téve, hogy utánfutón vontassuk, ha a szembejövő forgalomban nem szeretnénk balesetet okozni.

Highland Systems
A vízben 10 utasnak és egy sofőrnek ad helyet. A hibrid hajtáslánc egy dízelgenerátort és egy 1200 lóerős, 2400 Nm-es villanymotort kapcsol össze, amely egy vízsugárhajtást hajt. 100 méteres munkamélységig, illetve 250 méteres maximális kritikus mélységig képes merülni, ami elég tisztességesnek mondható. A levegőellátás körülbelül 36 órára elegendő.

Highland Systems
A teljesítményadatok őrületesek. A Highland szerint 80 km/h sebességre képes a víz felszínén, vagy 50 km/h sebességre a víz alatt; ez nagyon gyors a vízen, kérdezd csak meg Michael Phelpset. A fedélzeten elegendő akkumulátort hordoz 36 órás tisztán elektromos üzemű küldetéshez, de a dízelgenerátorral további 18 órát tölthetünk el, így a teljes hatótáv elérheti a lenyűgöző 54 órát. Van adaptív világítás, automata létfenntartó rendszer és légkondicionáló – és a tervrajzok szerint torpedóknak is van hely.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek