Multifunkcionális Perpetual Calendar Watch, de nem minimalistáknak

Bovet sosem volt híres minimalizmusáról, annál inkább komplikált, dekorált óráiról. Legújabb modellje sem kivétel ez alól, a Virtuoso VII Retrograde Perpetual Calendar.

Az óra a márka jellegzetes Amadéo tokjában érhető el és a kétarcú, kifordítható karórából mindenféle szerszám nélkül átalakítható zsebórával, medál órává és asztali órává. Ezen felül nem csupán a dátumot, a hét napját, a hónapot mutatja, de az órát, percet és másodpercet is.

Bovet

Az arcok lényegesen különböznek egymástól. Egyik arca központi óra és percmutatóval rendelkezik, míg a nap és hónap a nyitott számlap perifériáján jelenik meg. A központi kijelző alatt található a retrográd naptár.Másik arca minden hangsúlyt a körkörös Côtes de Genève mozgóegységre helyez, míg 12 óránál jelenik meg az óra- és percmutató.

Bovet

A kézzel felhúzható mozgóegység öt napi energiát képes tárolni. Választhatunk 18 karátos fehér arany vagy 18 karátos vörös arany tok közül, valamint három színű számlapból, vörös, zöld guillonché vagy kék körkörös csiszolt közül.

Bovet

A 1822-ben alapított Bovet márka gyökerei Fleurier nevű svájci faluhoz vezethető vissza, négy évvel azután, hogy Edouard Bovet óraműves elhagyta beszállt egy Kína felé tartó East India Company hajóra, ahol elkezdődött a virágzó kereskedelem Guangzhou-val.

A kínai vásárlók annyira lelkesedtek Bovet 19. századi zsebóráiért, hogy a Bovet név bekerült a kantoni lexikonokba, mint az óra általános fogalma. 2001-ben Pascal Raffy vezetése alatt újraéledve a márka karórákat dobott piacra, melyek kézzel festett zománc számlapjaival és zsebóra jellegű kialakításával, valamint 12 órához helyezett koronával a kínai elit által közkedvelt, 200 éves modellre hasonlít.

Bovet

A Virtuoso VII Retrograde Perpetual Calendar 18 karátos fehér arany verziója 82 ezer svájci frankért, a 18 karátos vörös arany modell pedig 79 ezer svájci frankért került piacra.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek