Élő tető az angol vidéki házon

A londoni székhelyű Featherstone Young háza beleolvad az idilli angol vidéki környezetbe. A nyugdíjas orvos pár részére épített rezidencia Rutland falu szélén található. Két szárnyú épületként épült, mely nem csupán ideális méretű lakhely, de környezetéhez is alkalmazkodik.

Featherstone Young

A 347m2-en épült ház két szárnya a funkcióiban is különbözik. A központi udvaron át belépve a nyitott konyha-étkezőbe jutunk, mely összeköttetésben van a nappalival és a kisebb TV szobával.

Featherstone Young

Ezekben a helyiségekben a gerendák melegséget biztosítanak. A gerenda borítás követi a tető hajtogatott profilját, mely óvatosan emelkedik, míg eléri a dupla magasságú és üvegezett nappalit.

Featherstone Young

A vendégeket a kisebb szárnyban szállásolják el. A két különböző rész dizájnja nem csupán különbséget teremt a fő lakrész és a vendégszobák között, de hozzájárul az energia gazdaságosság megteremtéséhez, hiszen a mindennapi életben csupán a fő lakrészt kap fűtést, a vendég szárnyat csak akkor nyitják meg, amikor a család vagy barátok érkeznek és maradnak éjszakára.

Featherstone Young

Hogy környezetébe beleolvadjon, a Featherstone Young zöld, élő tetőt tervezett, mely úgy tűnik, mintha a házból nőne ki. A helyben megtalálható építőanyagokat felhasználja, a hatalmas száraz kőfal helyi kövekből épült.

Featherstone Young

Featherstone Young

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek