Bútor 900 kg kartonpapírból

Ha bútorról van szó, rögtön a tradicionális anyagok jutnak eszünkbe, fa, fém, esetleg műanyag. Vadim Kibardin viszont úgy döntött, itt az ideje az innovációnak a fenntarthatóság érdekében és papírból álmodta meg bútordarabjait. Igazi mesterművek, amelyek kézzel való megalkotásával 5110 munkaórát töltött.

Vadim Kibardin

Minden Kibardin által készített bútordarab egyedi, sablon nélkül, saját maga formázta őket egyenként. A fenntartható életstílus egyre nagyobb teret ölt, Kibardin viszont már 25 éve ezzel foglalkozik, 17 fával megegyező mennyiségű, 907 kg kartonpapírt hasznosított újra már.

Vadim Kibardin

A 17 fa évente 113 kg szén-dioxidot használ fel, így érdemes lenne követni példáját a klíma válság lassítása érdekében. A fenntartható struktúrájú anyagok, mint a papír stílusos és modern, valamint környezettudatos bútordarabokká alakítható, a hosszú távú belső építészet jövője.

Vadim Kibardin

Általában a fenntartható bútorok bambuszból és parafából készülnek, a földszínek talán nem mindenki tetszését nyerik el, viszont ezek a papírbútorok előkelő alternatívát biztosítanak.

Vadim Kibardin

Kibardin munkája megmutatja, hogyan lehet egy viszonylag gyengébb anyagból asztalt és tartós fotelt készíteni. Black kollekciója és Totem kollekciója számos darabját találhatjuk meg galériákban, múzeumokban és műgyűjtők otthonaiban.

Vadim Kibardin

Vadim Kibardin

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek