Úszó szigetrendszer Koppenhágában

A Marshall Blecher & Studio Fokstrot bemutatta úszó sziget rendszerét Koppenhágában, mely a város kikötőjében új szintre emeli a közösségi tér fogalmát. A Parkipelago részeként tervezett Copenhagen Islands nyitottak lesznek a hajósok, halászok, kajakosok, úszók és igazából bárki számára.

Copenhagen Islands

A Marshall Blecher & Studio Fokstrot által létrehozott Copenhagen Islands saját ökoszisztémával rendelkezik és az endemikus növények, fák és pázsit biztosít élőhelyet a rovarok és egyéb állatok számára. A víz alatt a rögzítési pontok új otthont adtak az algáknak, halaknak és puhatestűeknek. A sziget folyamatosan változó, hatalmas zöld területet kínál a város közepén, utalva az új, urbanizmusnak ellenálló klímára. Az úszó struktúrák rugalmasan felhasználhatóak, anyagában pedig mind fenntartható és újrahasznosított.

Copenhagen Islands

A Copenhagen Islands építéséhez tradicionális a fa csónakházak technikáját használják majd. Szezonálisan mozgatják majd a szigeteket a kikötő kihasználatlan és újonnan fejlesztett részei között, hogy katalizálja az életet és egyéb tevékenységeket.

Copenhagen Islands

A sziget első prototípusa, a CPH-01 először 2018-ban került bemutatásra és azonnal népszerűvé vált az öbölben, nem is beszélve a számtalan dizájn díjról amit megnyert. A 25m2-es platform 6m-es hársfából készült, melyet a koppenhágai déli kikötő hajógyárában készítettek.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek