Természetes és újrahasznosított anyagokból épült az IHA rezidencia

A Wallmakers, egy természetes anyagokat felhasználó építészeti cég, megtervezte az “IHA rezidencia” névre hallgató kétszintes házat a dél-indiai Karelában. A városában található otthon egyszerre derűs és kalandos. Kívülről acél oszlopokkal megerősített bambuszt használtak, hogy támassza a bejárathoz vezető lépcsőt. Védett kültéri környezete a nyugalom szentélye.

IHA

Máshol nedves földből tömörített téglákat használtak az épületekhez, ez a konfiguráció viszont a vizuális élmény mellett a természetes légáramlást is biztosítja. Másik érdekessége, hogy a homlokzata kulcs elemeként felújított mosógép alaplapokat használtak.

IHA

“Megpróbáltunk apró változásokat hozni a szokásos pazarlási rutinba és valami olyat beépíteni, amivel gyakran találkozhatunk a szeméttelepeken” – mondták az építészek.

IHA

“A mosógép motor alaplapjait egymáshoz hegesztettük, így ez nem csupán a fenntartható életmódra ösztönöz, de a ház szépségéhez is hozzátesz.” Egyszerű és amennyire csak lehet, minimalista lett a belső tér, a bútorok fűrész üzemből származó hulladékból készültek.

IHA

Gyakran esik a régióban, így a tervezők arra is gondoltak, hogy hogyan gyűjtsék úgy az esővizet, hogy ne avatkozzanak bele a víz természetes folyásába. A megoldás az lett, hogy egy tavat telepítettek a telek legalacsonyabb részébe, az esővíz gyűjtő tartály alatt. Így a vizet visszatarthatják, de a természetes atmoszférához is hozzájárul.

IHA

IHA

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek