Nagy és merész

Néha a nagyobb tényleg jobb. Úgy tűnik, hogy ez az ethosz áll a Dust, egy új megayacht koncepció mögött, amely több szempontból is merész és nagy.

Jay Aberdoni

A Spanyolországban élő Jay Aberdoni tervező által tervezett 80 méteres jacht hosszú, áramló vonalakkal rendelkezik, amelyek egyszerre elegáns és lágy sziluettet alkotnak. Aberdoni szerint a koncepciót és a nevet az üstökös által hátrahagyott csillagpor ihlette. Valóban, sok szempontból túlviláginak tűnik.

Jay Aberdoni

„Olyan stílusok keverékét használja, amelyek a sportautókban is megtalálhatók, egy csipetnyi inspirációval, amely az építészetből és a finom, elegáns felületekből származik, amelyeket a porcelán műalkotásokon láthatunk” – mondta a tervező.

Jay Aberdoni

A Dustot nagy üvegablakok jellemzik, amelyek biztosítják a zavartalan kilátást a tengerre. A kormányállás egy autóéhoz hasonló, ferde szélvédővel rendelkezik, amely segít abban, hogy zökkenőmentesen illeszkedjen a felépítményhez, míg a tipikus szuperjacht árbocot eltávolították, hogy áramvonalasabb profilt hozzanak létre. (A síkpaneles műholdantennákat ehelyett a felépítménybe integrálták).

Jay Aberdoni

Belül eközben a lakóterek egy csigalépcső körül helyezkednek el, amelynek hátterében egy ívelt LED-képernyő áll. A Zen-témára épülő belső terek finom, semleges palettát és minimalista bútorokat tartalmaznak. A 16 fő befogadására alkalmas Dust hét kabinja a főfedélzeten található, közvetlen hozzáféréssel a főszalonhoz, valamint a felső fedélzeten található tulajdonosi lakosztályhoz. Ez utóbbihoz gardróbszekrények, iroda, társalgó és saját terasz tartozik.

Jay Aberdoni

A fő attrakció azonban a Dust epikus strandklubja. Alig 370 négyzetméteres, hatalmas tűzrakóhellyel felszerelt, ahol több mint egy tucat vendégnek jut hely. Közvetlen hozzáférést biztosít a tengerhez is. A főfedélzeten egy őrült üvegfenekű úszómedence is található, amely az alatta lévő strandklubra néz. A Dust egy garázzsal is fel van szerelve, amely két tendert és néhány jet-skit képes befogadni.

Jay Aberdoni

Aberdoni, aki körülbelül egy évtizede van az iparágban, korábban egy 70 méter hosszú, Posterity nevű hajót tervezett. Mindkét jacht büszkén visel kalózzászlókat a tatnál, ami a tervező egyik kézjegye. Gyanítjuk azonban, hogy egyhamar nem fognak portyákat vezényelni.

Jay Aberdoni

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek