„Nagy találkozások” – 10. Paloznaki Jazzpiknik

„Az elmúlt évtizedben egy generáció nőtt fel a Jazzpikniken, aki gyerekként a szülőkkel jött el régen, az ma a barátaival piknikezik Paloznakon. A jubileumi piknik „Nagy találkozások” szlogenje jól szimbolizálja azt a generációk közötti hidat és életérzést, amit ma a Jazzpiknik jelent” – mondta Valde Orsolya fesztiváligazgató.

Jazz
Sánta Dániel, Valde Orsolya, Szíjjártó Szilvia, Zakariás Fruzsina

Három nap jazz, funk, pop és soul, jubiláló piknik-élmény és emelkedett hangulat a Jazzpikniken. A legendás jazz-duó, Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band formáció-ja nyitja a 10. Jazzpikniket, őket egy vérbeli díva, a világhírű brit soul és R&B énekes-dalszerző, Emeli Sandé követi. Augusztus 5-én Lisa Stansfield érkezik a Nagyszínpad-ra, majd minden idők egyik legsikeresebb hiphop-tánczenei formációja, a Stereo MC’s pörgeti fel a piknikezők hangulatát. Augusztus 6-án a világhírű Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience formáció látogat el a dűlőbe, majd az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát. A különleges alkalomra a közel 30 magyar jazz formáció mellett valódi Boogie Wonderlanddel, a piknik-életérzést leginkább közvetítő, gazdag zenei felhozatallal és számos meglepetéssel ké-szülnek a szervezők. A jubileumi Jazzpiknik az ünnepi stílusok kavalkádjával várja a piknikezőket – a nagyszínpados fellépők valódi bulihangulatot repítenek a Balaton-felvidékre, míg a kisebb színpadokon a jazz és társműfajainak jeles képviselői ringat-ják a fesztiválozókat. A háromnapos fesztivál igazi ünnepi forgataggá változik – augusztus 4-től örömünnep veszi kezdetét Paloznak dűlőiben.

Jazz

Idén folytatódik az Együtt az Autistákért Alapítvánnyal való együttműködés, az idei nyári gyűjtés az Autista Mintaház Diagnosztikai és Terápiás Centrum, a Mentálhigiéniai Központ, valamint a Gyermek és Serdülő Pszichiátriai Osztály munkatársainak fejlődését támogatja az Autizmus Alapítvány akkreditált ADOS (Autism Diagnostic Observation Schedule) képzésével. A képzés hozzájárul a hazai diagnosztikai kapacitás fejlesztéséhez és a szakszerűbb diagnosztikai munkához. A korábbi évek hagyományát folytatva kollaborálunk és a Paloznak Jövőjéért Alapítvánnyal, továbbá kibővítjük jótékonysági akciónkat a Rejtett Kincsek Down Egyesülettel és a Csodalámpa Alapítvány célkitűzéseinek támogatásával.

Jazz

Ahhoz, hogy a butikfesztivál évről-évre újra visszatérhessen a dűlőbe, a szervezők kulcsfontosságúnak tartják a zöld törekvések és a fenntartható fesztiválmegoldások integrálását. Így óvják a kivételes természeti környezetet és csökkentjük a fesztivál ökológiai lábnyomát. A korábbi évek hagyományát folytatva, a szelektív hulladékgyűjtésben idén is a Zöldövezet Társulás lesz a Jazzpiknik partnere. A fesztiválon a teljes hulladékmenedzsment környezettudatos szervezése, újrahasznosítása, a környezetbarát termékek alkalmazása és a szemléletformálás az Egyesülettel közösen valósul meg.

Jazz
Szilard Piano Projek

A Jazzpiknik az első hazai rendezvények egyike, amely teljes egészében és kizárólag környezetbarát termékekkel dolgozik. A rendezvény teljes területén szelektíven gyűjtik a hulladékot és erre ösztönzik a vendégeket is. A 2021-ben megrendezett Jazzpiknik teljes hulladékának közel 70%-a került újrahasznosításra, a hulladékmenedzsment miatt 3616 kg CO2-kibocsátást spórolt a fesztivál. A jubileumi fesztiválon a fenti intézkedésekkel ezt még nagyobbra szeretnék növelni.

Az ünnepi évadban JAZZ-PIKNIK címmel indítja el a fesztivál új, saját lifestyle magazinját. Az első, 2022. nyári lapszám egy különkiadás, melyben az elmúlt tíz évet ünnepelik.

További információ: https://jazzpiknik.hu
Részletes programbontás: https://jazzpiknik.hu/fellepok/
Kedvezményes jegyek: https://hu-jp-webshop.netpositive.hu/category/jegyek

 

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek