Natuzzi bútorkollekció a természet szeretetének jegyében

Ross Lovegrove a 2019-es Salone Del Mobile kiállítás keretében mutatta meg az Ergo névre keresztelt bútorkollekciót, amelyet a Natuzzi számára készített.

Natuzzi

A modellek az olasz bútorgyártó 60. születésnapját ünneplik, az inspirációt pedig Puglia tartomány adta hozzájuk. A kollekció darabjai között találunk egy ágyat, pihenőfotelt, szobainast, lámpát, szőnyeget és tükröt is. A Natuzzi ezzel a sorozattal a fenntarthatóság előtt akar tisztelegni.

Natuzzi
Ross Lovegrove

„Saját gyökereinket kiindulópontként használjuk ahhoz, hogy méltó módon ünnepeljük meg a 60. évfordulót. A Natuzzi szoros kapcsolatban áll hazájával és annak lenyűgöző lehetőségeivel. Ez az érzés inspirál arra, hogy tisztelettel és elkötelezettséggel szemléljük a természetet, így organikus, etikus gyártásba kezdtünk. Pugliára a stílus és inspiráció legtisztább kifejeződéseként tekintünk, megmutatjuk a ma tapasztalatait és jövő várakozásait.” – mondja Pasquale Junior Natuzzi, a kreatív igazgató.

Natuzzi
A Natuzzi Ergo kollekciója megújuló alapanyagokból készült. A faanyag fenntartható erdőgazdálkodásokból származik, az összeillesztéshez oldószermentes ragasztót használnak, valamint újrahasznosítható fémekkel gazdagítják a bútorokat, mint az alumínium. Minden egyes komponens egyensúlyban van a természettel, társadalommal és gazdasággal. Ennek eredménye egy modellsorozat, amely a természet szeretetét mutatja be.

Natuzzi
„Új jelentést akartunk adni az ökológiának és fenntarthatóságnak azáltal, hogy a fenntartható alapanyagok fejlődését kutattuk. Ezenkívül fontos, hogy az emberek tudják, a Natuzzi óriási fejlődésen megy keresztül.”
A természetközeliség a hálószobabútorokon is megmutatkozik. Mindenhol természetes designokat, formákat és felületeket látunk, azonban a különleges vonalak és ívek kiemelik a sorozatot a többi közül. A kollekció egyensúlyban tartja az anyagokat és funkciókat, valamint a természettudatosság a gyártási folyamat során is megmutatkozik.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek