Nem kamu a TAMU

Patrick Jouin a Milánói Design Héten mutatta be összehajtható 3D-nyomtatással készült TAMU székét

Tamu szék

A francia tervező végre lerántotta a leplet legújabb kreációjáról. A természet által ihletett prototípus teljesen összehajtható, és a lehető legkevesebb anyagot használta fel hozzá. Jouin 3D-nyomtatással készítette el a TAMU széket. Célja az volt, hogy természetes folyamatokat reprodukáljon számítógépes algoritmusokkal. A platformmal egyébként nagyon egyszerű a felhasználók számára 3D-nyomtatott termékeket előállítani.
Az ihletet a természet adta, vagyis a természetes folyamatok tökéletessége. Minden egyes elem kapcsolódik egymáshoz, így alkotnak egy egészet.

„Korábban a tervezőket az organikus stílus inspirálta, engem viszont maga a folyamat érdekelt és az, hogyan reprodukálhatom azt. A gyártás mostanában abban a hibába esett, hogy több anyagot használ fel a szükségesnél. Azonban az innovatív digitális technológiáknak köszönhetően most már képesek vagyunk sokkal hatékonyabban dolgozni, már a tervezési folyamat kezdetétől.”

Tamu szék
A széket a Design intheage of experience részeként mutatták be. Ez az évente megrendezett konferencia a fenntartható innovációk fejlődését járja körbe a Milánói Design Hét keretében. Tavaly Kengo Kuma mutatott be egy hatalmas levegőtisztító szobrot, amely évente akár kilencvenezer autó károsanyag-kibocsátásától képes megtisztítani a levegőt.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek