„Nomád luxusszálloda”

Mivel olyan időket élünk, amikor mindenki mozgásban van, Jordan Bem, a Moliving vezérigazgatója és alapítója olyan vendéglátási koncepciót álmodott meg, amely mobilis, fenntartható és fényűző módon nyújt élményeket.


A Moliving egy „nomád szálloda” koncepció, amely moduláris, előre gyártott és szállítható egységekből áll. Mitől válik vonzóvá? Attól, hogy olyan, mint egy ötcsillagos szálloda. Bem és csapata a tartósság és a mobilitás mellett a környezettudatos vendéglátásra is nagy hangsúlyt fektet, és 37 négyzetméteres házak mindegyike rendelkezik majd hálószobával, fürdőszobával, két terasszal (összesen 11 négyzetméternyi szabadtéri térrel) és egy nappalival. A teljesen berendezett szállóhelyek alig zavarják a környezetet, mivel nincsenek a földbe építve, és a földterület károsítása nélkül, könnyedén áthelyezhetők. Mindezek mellett, a napenergia és a szürkevíz újrahasznosítási technológia és az UV fertőtlenítési módszerekre támaszkodva önellátóak is.

Moliving
„A Moliving egyedülálló módon valahol a glamping és a luxus terek között helyezkedik el, és a mai napig senkinek sem sikerült olyan előkelő terméket és élményt nyújtania, amely valódi rugalmasságot és fenntartható eredményt bizonyítana” – fejti ki Bem a Robb Reportnak. „A Moliving szállások nemcsak mobilisek, hanem olyan rendszerrel is rendelkeznek, amely védi a földet, mivel anélkül lehet őket eltávolítani, hogy az bármilyen hatással lenne az alattuk lévő talajra.”

Moliving
Attól a pillanattól kezdve, hogy belépünk a belső térbe, valóban olyan, mintha a kényelmes szállodai szobákban járnánk. A szobák az ablakoknak és a fehér fadíszítésnek köszönhetően világosak és szellősek. A lakótérben saját bár, borhűtő, 55 hüvelyk átmérőjű Smart TV és WiFi található, és a vendégek érintés nélkül irányíthatják a légkondicionálót, a zenét és a világítást. (Tervben van egy olyan alkalmazás is, amely a bejelentkezéstől kezdve a plusz párnák kéréséig mindenben segítséget nyújt.)

Moliving

Ezen kívül a Moliving luxuskategóriás beszállítókkal működik együtt, hogy a legjobb minőségű dekorációt, szeszes italokat és berendezési tárgyakat kínálja a vendégeknek. Bár a különböző helyszíneken megjelenő házak egymástól eltérőek lesznek, összességében véve olyan márkák biztosítják majd a vendégek kényelmét, mint az Assouline, a Clase Azul, a Design Within Reach és a Nespresso.

Moliving
Bem azzal a céllal indította el a Molivinget, hogy segítsen a szállodáknak csökkenteni a fejlesztési költségeket, és hogy szezonról szezonra megfeleljen az aktuális elvárásoknak. A házak három-öt hónap alatt felépíthetők, egyenként vagy többszintes szerkezetként is működtethetők, akár a hálózaton kívül eső helyen, akár egy ingatlanhoz csatlakoztatva. Ez gyors és rugalmas megoldást kínál a szállodák létrehozására: mikor már csökken a kereslet egy népszerű nyári helyszínen, mint mondjuk Hamptons, a szállók új infrastruktúra kiépítése nélkül áthelyezhetők a floridai téli üdülőhelyekre. Egyedi alvázra épülnek, és teherautóra rögzítve könnyen szállíthatóak.

Moliving
A Moliving nemrégiben mutatta be első szállót a New York-i Hudson-völgyben található üdülőhelyének helyszínén. A Hurley House 2022 tavaszán nyitja meg kapuit 60 házzal és olyan szolgáltatásokkal, mint szaunák, étterem, portaszolgálat, amely segít a közelben végezhető szabadidős tevékenységek megszervezésében és egyebekben. Ideális esetben ez a helyszín követendő példaként szolgál majd a világ más részein felbukkanó Moliving-szállóknak – a vállalat azt reméli, hogy végül olyan helyekre is sikerül eljutniuk, mint a Hamptons, Nantucket, Joshua Tree, Lake Tahoe, Sonoma és Vail.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek