Omega x Swatch Bioceramic MoonSwatch

Az Omega Speedmaster Moonwatch az egyik legikonikusabb óra a világon. A Speedy, amely arról ismert, hogy Buzz Aldrin csuklóját díszítette, amikor az 1969-es Apollo XI küldetés során a Hold felszínére lépett, legendás időmérő, és minden komoly óragyűjtő számára kötelező darab.

Az Omega zászlóshajó több mint 6 000 dolláros ára azonban sok rajongó számára elérhetetlenné teszi a luxusórát. Az Omega azonban összefogott a Swatch-csal, hogy egy megfizethetőbb alternatívával álljon elő… pontosabban 11 darabbal.

Omega x Swatch Bioceramic MoonSwatch

A két testvérmárka, mindkettő a gigantikus Swatch Group leányvállalata, bemutatta az Omega x Swatch Bioceramic MoonSwatch-ot. Az ikonikus Moonwatch után mintázott, Swatch által gyártott időmérők kvarckronográf szerkezeteket tartalmaznak a Swatch Bioceramic nevű anyagából készült tokban, amely kétharmad részben kerámia, harmad részben ricinusolajból származó anyag keveréke.

Omega x Swatch Bioceramic MoonSwatch

Az órák méretei megegyeznek egy valódi Speedy Pro-val, a tok 42 mm-es átmérőjű, és számos dizájnelemet tökéletesen utánoznak, mint például a csavart fülek, a süllyesztett részmutatók, az aszimmetrikus tok, a Super-LumiNova lume és még a „dot over 90” tachymeter lünetta is.

Omega x Swatch Bioceramic MoonSwatch

A kollekció 11 különböző modellből áll, amelyek mindegyike egy-egy „küldetésen” alapul a Naprendszer egy-egy célpontjához, mind a 9 bolygó (beleértve a Plútót is), a Nap és természetesen a Hold is képviselteti magát.

Omega x Swatch Bioceramic MoonSwatch

A kedvenceink közé tartozik a Mission to the Moon, amelyet úgy terveztek, hogy pontosan úgy nézzen ki, mint az Omega hagyományos Holdbolygója; a Mission to Mars, amely piros és fehér, az ikonikus „Alaska Project” Speedmaster által inspirált mutatókkal; és a Mission to Uranus, amely Tiffany-közeli halványkék színnel büszkélkedhet, amely nagyon divatos mostanában.

Omega x Swatch Bioceramic MoonSwatch

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek