Pixelek felhőjében

A Miguel Chevalier művész és az A+A Cooren Studio tervezői által elképzelt “Dans un nuage de pixels” – “a pixelek felhőjében” – egy olyan bútorkollekció, amely ötvözi a művészetet és a designt.

A józan vonalakat, pixeles mintákat és finom részleteket ötvöző darabok között stílusos fotelek, egy kanapé, valamint egy savonnerie szőnyeg is szerepel. A 2016-ban kitalált és 2021-ben véglegesített sorozat a Mobilier National manufaktúráiban és műhelyeiben gyártott legújabb művészi bútorprojektek egyike.

pixelA projekt révén az alkotók arra törekedtek, hogy a felhasználóknak lehetőséget adjanak arra, hogy “leüljenek egy pixelfelhőre”. A szőnyeg mintája, valamint a bútorokat borító textil visszatér Migruel Chevalier, a virtuális és digitális művészet úttörőjének oly kedves témájához. pixelEzek a pixelek számára “a képi érintés megfelelői, a digitális adatok mennyiségi robbanásának metaforikus képei, amelyek arra kényszerítenek, hogy új módszereket találjunk az adatok tárolására, a világ meglátására és elemzésére”. A francia művész szerint a minta a köztársaság azon intézményeinek írásait és számos törvényét is visszhangozza, ahol ez a bútorkollekció helyet kap.

pixelAz A+A Cooren által elképzelt ülések és asztalok józan vonalvezetése a finom tervezői munkát tükrözi. A stúdió szerint a kollekciót úgy tervezték, hogy “olyan elemi legyen, mint egy pixel”. A kerek és lágy formák optimális kényelmet biztosítanak, a vékony lábak pedig azt az érzést keltik, mintha a savonnerie felett egy felhőben lebegnénk.

pixel
A kollekció gyártója a Mobilier National, a francia kulturális minisztérium felügyelete alatt álló francia nemzeti szolgáltató ügynökség. Története a Garde-meuble de la Couronne-ig nyúlik vissza, amely a királyi rezidenciák összes bútorának és tárgyának kezeléséért volt felelős. pixelA Mobilier National továbbra is az állami bútorok kezelését végzi, de történelmi szerepéből, a bútorok megőrzéséből egy modern gyűjtemény gondozására is kiterjedt.

pixel

A francia ügynökség több tízezer bútordarabból és tárgyból álló gyűjteményt birtokol, amely a köztársaság hivatalos épületeinek berendezésére és díszítésére szolgál Franciaországban és külföldön. A Mobilier National keretein belül háromszáz mesterember dolgozik Párizsban és egész Franciaországban.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek