„Porsche Boat”

Egy 1995-ös Craig Craft 168 Boss, becenevén a „Porsche Boat” árverésre került a Bring a Trailer oldalán. A sportos vízi jármű valójában nem Porsche, de számos olyan dizájnelemmel rendelkezik, amelyek a német márka sportkocsijaira emlékeztetnek abból az évtizedből.

Craig Craft 168 Boss

A Craig Craft 168 egy 5 méter hosszú motorcsónak, amely úgy néz ki, mint egy Porsche, ahogy vágtat a vízen. Pontosabban, úgy néz ki, mint a Boxster, a kétüléses roadster, amelyet az autógyártó 1996-ban mutatott be.

Craig Craft 168 Boss

A hajó íves karosszériája, orra, Bosch fényszórói, oldalsó visszapillantó tükrei és hátsó lámpái nem azonosak a német kabrióéval, de nagyon közel állnak hozzá. Ezt segít kiemelni a Porsche címer a motorháztetőn. Az üvegszálas hajótest teteje fényes fekete, míg az alsó fele élénksárga színben pompázik.

Craig Craft 168 Boss
A hajó belseje a külső fordítottja. Sárga vinyl borítja, fekete elemekkel. Az egyik legnagyobb különbség a csónak és az autó között, hogy a vízi járműnek kettő helyett négy ülése van. Elöl egy Porsche és Boss matricákkal ellátott műszerfalat, egy három küllős kormánykereket és egy 130 km/órás sebességmérővel, fordulatszámmérővel és műszerekkel felszerelt pilótafülkét talál. A belső tér további jellemzői közé tartozik a középkonzol pohártartókkal, tárolóhelyekkel, Boss hifivel és Kenwood hangszórókkal.

Craig Craft 168 Boss

A Craig Craft 168 meghajtásáról egy tavaly beszerelt, a GM-től származó 4,3 literes V6-os motor gondoskodik, valamint egy Berkeley Jet Drive hidraulikusan működteti, amely az előre- és hátrameneti meghajtást egyaránt biztosítja.

Craig Craft 168 Boss

A vízi jármű nem képes szárazföldön közlekedni, de fehér egytengelyes Shore Land’r utánfutóval érkezik, amely segít a szállításban. Gondolj csak bele, hogy fog ez kinézni a Macanod mögött?

Craig Craft 168 Boss

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek