Rácsos ház

A chilei Valparasio régió partján, Maitencillo városában található a Tacna House, a rezidencia, amelyet a környező kilátást figyelembe véve terveztek meg.

Tacna House

Azért, hogy a lehető legteljesebb, megszakítatlan kilátást biztosítsák a ház fő tereit a szabályozás által megengedett maximális magasságban építették meg.

Tacna House
A helyi Par Arquitectos által tervezett tengerparti ház egy hatalmas „felfüggesztett” egységből áll, amely első pillantásra olyan, mint lebegne a kisebb alsó szint fölött, amely a talajba süllyed.

A fenti részhez egy rácsos szerkezetet erősítettek, amelyet az építészek „állványrendszernek” neveznek. A laminált faanyagban készült szerkezet, négy gerendán és négy kettős oszlopon nyugszik, amelyek pontosan egy kő kereten állnak, ezzel egyszerre védik és hozzák létre a ház alsó szintjét.

Tacna House
A fa szerkezet ad térbeli mélységet a háznak, amelyet egy rámpás sétányon keresztül lehet megközelíteni. Bent egy lépcsősor vágja ketté mindkét tér egységet, hogy összekösse a három emeletet.

Eközben további be- és kijáratok számos különböző útvonalat hoznak létre az ingatlanban, ezzel maximálisan kihasználva a hatalmas balkont, a tetőteraszt és a belső udvart a tengerpart megközelítéséhez.

Tacna House

Tacna House

Tacna House

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek