Rántott Rolex

Majdnem bármilyen ételt ki lehet sütni olajban. Rántott uborka? Aha. Rántott Oreo? Persze. Az iowai állami vásáron van olajban sütött vaj is. Mert ez Amerika. Kevés embernek jutna eszébe, hogy az ételeken kívül bármi mást is olajban süssön.

Kivéve, ha te vagy @cookingwithlynja, és épp most pillantottad meg Benny Blanco sztárzenei producer sárgaarany Rolexét. Lynja úgy döntött, hogy Blanco óráját – amely 16 500 dollárba került, és elmondása szerint Ed Sheeran ajándéka volt – rántva kisütötte, és citromlével és koktélmártással tálalta. „Ed Sheeran imádni fogja ezt” – mondja az Instagramjára hétfőn feltöltött videóban.
A Rolex persze nem egészen olyan ízű volt, mint a farsangi ételek rokonai („Ez undorító” – mondta Blanco, miután beleharapott), de valahogy még azután is működött, hogy tojásba, zsemlemorzsába és forró olajba mártották. „Ez egy jó óra, kibírja a sütést” – mondja Lynja a videó végén.


És valóban úgy tűnik, hogy ez egy jó óra. A videóból úgy tűnik, Sheeran egy Rolex Oyster Perpetual Datejustot ajándékozott Blancónak, az óragyártó egyik legikonikusabb időmérőjét. Az 1945-ben készült Datejust volt az első olyan önfelhúzós, vízálló, kronométeres karóra, amely a számlap 3 óránál lévő ablakban mutatta a dátumot. Klasszikus megjelenése – beleértve a 18 karátos aranyból készült, bordázott lünetta, a dátum feletti küklopsz lencse és az ötrészes, láncszemes jubileumi szíj – évtizedek óta meghatározó, bár bizonyos elemei testre szabhatók.
Blanco órája teljesen sárgaarany modellnek tűnik, a lünetta, a számlap és a karperec mind ugyanabban a színben jelenik meg. A számlapon az órajeleknél gyémántokkal van kirakva, és az óra a szokásos jubileumi változat helyett talán háromágú President karpereccel rendelkezik. Ha Blanco időmérője 31 mm-es, akkor egy Calibre 2236 önfelhúzós mechanikus szerkezetet tartalmaz, míg a 36 mm-es vagy 41 mm-es Datejust egy Calibre 3235-ös szerkezetet.
Függetlenül a részletektől, Sheeran mindenképpen egy olyan órát ajándékozott Blancónak, amely elpusztíthatatlan, legalábbis ami az olajban sütést illeti.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek