Rendszertelen rendszer

Az amszterdami Zuidas negyedbe vájt, MVRDV által tervezett völgyet a befejezéshez közeledve fotózták le, most először állványzat nélkül, mivel az építkezést 2020 végén kezdték meg. A lakásokat, üzleteket, irodákat és kulturális intézményeket tartalmazó vegyes használatú projektet 2022-ben nyitják meg.

 MVRDV

Az MVRDV által az EDGE Technologies számára tervezett Valley Amszterdam Zuidas üzleti negyedében található. A 75 000 négyzetméteres összterület formája a terület kontrasztjának megnyilvánulása: a vállalati múlt és a lakóövezeti jövő. Az üveg és a természetes kőburkolatok egymás mellé helyezése kiemeli ezt a különbséget.

 MVRDV

A lakások számára kialakított, cakkos kőteraszok, öblös ablakok és erkélyek természetes kővel burkolt táj, a homlokzatokat pedig különböző magasságú, automatikusan hidratált növénytartók zöldítik.

 MVRDV

A forma természetesnek tűnik, mint egy völgy, de a parametrikus eszközök optimalizálták az elrendezést, figyelembe véve a fénymennyiséget és a szükséges magánéletet, miközben megértették a szerkezeti korlátokat. Az eredmény azt jelenti, hogy a közel 200 lakás közül nincs két egyforma; a lakóknak egyedi otthonuk van.

 MVRDV

A három toronyból álló, vegyes használatú projekt nevét a közepén található faragott ürességről kapta. A völgyet a Piet Oudolf tájépítész által tervezett sűrű zöld növényzet dúsítja.

 MVRDV

Az ötödik emeleten található zöld park a földszintről felfelé kanyargó két lépcsőn keresztül érhető el. A Grottónak nevezett nagy belső csarnok ad otthont az üzleteknek, valamint az irodáknak. Két tetőablak természetes fénnyel árasztja el a teret, ami úgy tűnik, mintha egy tópár lenne a völgy felett.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek