Egy síkban a természettel

Victor Ortiz építész a brazíliai São Paulo hegyvidéki területére álmodta meg az Umuarama Residence-t. A projekttel a tervező azon vágya teljesül, hogy olyan épített teret alkosson, mely a természetes környezetből emelkedik ki, azzal folytatólagos.

A természetes fény és a szellőzés maximális biztosításának érdekében üveg tolóajtók kerültek a külsőt a belső terekbe, és a belső kertek jóvoltából mintha a szabadban lennének a belső terek. A fa és a vászon bútorok hívogató és meleg hangulatot teremtenek, amelyet a ház szívében található egyedi kandalló tesz teljessé.

Umuarama Residence
Fenn a brazil hegyekben, São Paulo és Minas Gerais állam határán állna a Victor Ortiz által tervezett Umuarama Residence, melynek összefüggő üveghomlokzata a természetet és a kilátást élteti.

Umuarama Residence

Hogy minél kevésbé ártsanak a környezetnek, a helyszín topográfiáját követve két részre osztották a belső tereket, különválasztva a személyes és közösségi részeket. A tervezőcsapatnak az a célja, hogy a ház, amellett, hogy beleolvad a tájba, ne legyen negatív hatással a környezetére, és kizárólag a helyszínhez illő anyagokból épüljön.

Umuarama Residence
Az Umuarama Residence nappalijában Victor Ortiz a hideg betonpadlót meleg fa tónusokkal és puha szövetekkel kombinálja. A bejárat az épület tengelyén kívül esik, így létrehoz egy olyan kis utat, melyen végighaladva a belső terek dizájnját és a kilátást is felfedezhetjük. A konyha beleolvad a falakba: egy szilárd, masszív blokk, melynek corten acél és a kő nyújt hátteret.

Umuarama Residence
Az egyik legfontosabb tervezési koncepció az volt, hogy ne csak helyi anyagokat, hanem brazil tervezők és művészek bútorait és alkotásait is felhasználják, így a ház tele van az ország tervezőinek ikonikus darabjaival. A már említett anyaghasználati elv mentén a terasz, ami a nappali meghosszabbítása, fából és kőből épült. Itt a nagyméretű, nehézkes bútorok remek kontrasztban állnak a könnyedséget kifejező tetővel.

Umuarama Residence

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek