Eladó az egykori Bing Crosby villa

Oázisra vágysz? Ne keress tovább, mint a néhai szupersztár, Bing Crosby egykori sivatagi birtoka a kaliforniai Rancho Mirage-ban. A több mint egy évtizeden keresztül a piacon lévő, majd lekerült, a század közepén épült modern otthon új ára 4,5 millió dollár.

A Thunderbird Heights nevű zárt közösségben található, nagyjából 1,5 hektáron álló, 6700 négyzetméteres házat a „White Christmas” énekese építette az 1950-es években. Öt hálószoba, házimozi, dupla kemencés konyha, szabadtéri terasz és a Coachella-völgyre nyíló, lenyűgöző kilátás tartozik hozzá. Természetesen a sivatagi utópia saját medencével, gyógyfürdővel és egy egész vendégszárnnyal (két hálószobával) is rendelkezik, ha a társaság érkezik.

Bing Crosby villa

A jelenlegi tulajdonos, Robert Teller először 2010-ben jegyezte be az ingatlant 3,495 millió dollárért. David Emerson és Alexandra Trejo a Compass-tól most osztozik a listán, és úgy vélik, hogy az erős helyi ingatlanpiac vonzó ajánlatokat fog behúzni.

Bing Crosby villa

A Miller Samuel Real Estate Appraisers & Consultants adatai szerint Rancho Mirage-ban az idei harmadik negyedévben 32,4%-kal nőtt az eladási árak mediánja a 2021-es év azonos időszakához képest. „A piacunk lázban ég” – mondta Emerson a WSJ-nek. „Az elmúlt években évente kétszámjegyű növekedést értünk el”.

Bing Crosby villa

Még 2005-ben Teller, az egykori fagylaltipari vállalkozó és ingatlanbefektető 2,625 millió dollárért vásárolta meg a házat. A beszámolók szerint azt mondta, azért vette meg, mert néhai felesége, aki akkoriban rákkal küzdött, sivatagi otthont szeretett volna.

Bing Crosby villa

Az üzletembert magát is vonzotta a birtok, mivel édesapjával együtt rajongott Crosbyért, amikor felnőtt. Amikor a felesége elhunyt, Teller elkezdte árulni az ingatlant – miután rájött, hogy nem annyira rajong a sivatagért, mint a szórakoztatóművészért.

Bing Crosby villa

Harry Lillis „Bing” Crosby Jr. minden idők egyik legnépszerűbb előadóművésze, aki 1926 és 1977 között énekesi és színészi sikereiről egyaránt ismert volt.

Bing Crosby villa

1931-ben indította el első rádióműsorát, majd később a CBS rádióban a rendkívül népszerű „The Bing Crosby Show for Chesterfield” műsorvezetője lett. A színész több mint 70 mozifilmben szerepelt, köztük olyan klasszikusokban, mint az „Út Balira” és a „High Society”. Halála előtt Oscar- és Grammy-díjas lett.

Bing Crosby villa

Bing Crosby villa

Bing Crosby villa

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek