Római terrakotta vakolat és újrafelhasznált csempe egy budapesti étterem falain

Budapest történelmi részének legújabb étterme, a “Buha(i)rest” megnyitotta kapuit. A magyar fővárosban lévő éttermet római bels építész, Plyus tervezte, mely egy korábbi, 20. Századi textilgyár épületében kapott helyet, stílusos, mégis luxus körülményeket kínál.

“Buha(i)rest”

A 350 m2-es alapterületet Plyus elválasztotta, egyik oldalon egy bár, másik oldalon egy intimebb lounge kapott helyet. Hogy fenntartsa az egyensúlyt a régi vörös tégla épület külső és a modern belső tér között, a terrakotta lett az uralkodó alapszín. A meleg árnyalatok használata biztosítja a korszakok lágy átmenetét.

“Buha(i)rest”

A már meglévő beton ívek és a mennyezet nagy részét megtartották és kiemelték az új belső kialakításban. Az anyag palettát főként kézzel készült csempék, dekoratív terrakotta vakolat és márvány falak alkotják.

“Buha(i)rest”

A padok üléseit agyag színű bőr párnák díszítik, míg a padlónt újrafelhasznált csempe borítja, így a régi könnyedén elegyedik az újjal, mint a múlt a jelennel.

“Buha(i)rest”

A dizájn a fenntarthatóságot helyezi előnybe, a menü és az alátétek újrafelhasznált papírból és műanyagból készültek. Meglepetésként hat, hogy KAWS “Small lie” hatalmas szobrát. A kanapékkal között megtalálható, Alexander Calder által inspirált moduláris szobor a helyi művészeknek köszönhető.

“Buha(i)rest”

Plyus szerint “Az ügyfél ultra modern teret szeretett volna vintage Pierre Jeanneret székekkel, melyet legutóbbi projektünkben használtunk, a drámai hatás és barátságos légkör kialakítása érdekében.”

“Buha(i)rest”

“Buha(i)rest”

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek