Üveg és fém mesterfokon egyedi bútordarabokon

Amikor a Bernd Goeckler Galéria felkért két tervezőt – Simone Crestani üvegszobrászt és Roberto Rida fémszobrászt – hogy alkossanak egy kollekciót együtt, csupán egy feltételt kaptak, legalább két tükör legyen benne.

Simone Crestani és Roberto Rida

“Megkértem őket erre, mert a tükör nem pusztán egy használati tárgy” – nyilatkozta Katja Hirche, a galéria igazgatója. “Ez valami, ami művészet és térelem egyben.” A Hubble Bubble és a Scarabei tükrök, melyeket üveggerendák és szkarabeuszok díszítenek, mint a Duetto kollekció többi darabja, funkcionális bútorok és művészeti alkotások egyben.

Simone Crestani és Roberto Rida

Hirche összehozta Ridat és Crestanit, mert úgy érezte, jól kiegészítenék egymás szakértelmét. Mindketten vonzódnak a természet formáihoz, mely lenyűgöző munkákat eredményez, mint a Hamami Coffee Table, a csavart üveg fával az átlátszó dobozban és a Sarabeo tároló, mely mint a tükör, Crestani kedvenc szkarabeusz bogara és az üveg párosítása.

Simone Crestani és Roberto Rida

A kollekció minden darabja be kell töltse funkcióját, függetlenül attól, hogy mennyire avant-garde annak alakja. Vegyük az Ursula Chair-t. Első látásra a nappalik rémálma üvegborításával, mint poliptojásokkal a hátán. De Crestani üvegszilikátból készítette, mely erős és ellenáll a hétköznapi megpróbáltatásoknak anélkül, hogy kárt tennénk benne.

Simone Crestani és Roberto Rida

“Fontos az eredeti ötlet, ha jó gyűjtő darabot készítünk, de legalább olyan fontos a kivitelezés” – mondta Crestani. “Meg kell őriznünk a kézművesmunkát.”

Simone Crestani és Roberto Rida

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek