Sebesség ötcsillagos luxussal

Meglehet, hogy a Hylas Yachts eredetileg elegáns vitorlás jachtokra koncentrálva építette fel jelenlegi hírnevét, de mostanában egyre inkább a hatalmas erővel rendelkező cirkálók felé fordult és méltán szerzett elismerést ezen a területen is. A családi tulajdonban lévő cég éppen most jött ki egy ínycsiklandó, vadonatúj, 49 lábas /15 méteres/ modellel, amely nem csupán lenyűgöző sebességet képes elérni,de ugyanakkor az extrém körülményekkel is könnyedén elbánik.


A Hylas M49-öt az új-zélandi kivitelezővel a Salthouse-szal közösen tervezték. A több mint 65 éves tapasztalattal rendelkező Salthouse család felelős számtalan kivételes projektért. Dean Salthouse vezérigazgató, akinek eddig nem kevesebb mint öt Hylas jacht volt a tulajdonában, maga tervezte ezt a nagy teljesítményű cirkálót, kiváló érzékkel ötvözve a sebességet és a kezelhetőséggel.

Hylas Yachts
A nagysikerű Hylas M44-re alapozva és abból kiindulva, az M49 tágasabb és ugyanolyan masszív. Sőt mi több, a Salthouse az Új-Zélandot övező nem éppen nyugodt tengeri környezetben közös tesztnek is alávettet a duót. Mindkét hajó könnyed eleganciával vette az akadályokat.
„Akár az az első M49-es Ausztráliától Új-Zélandig vezető útjáról, akár pedig a Cook szoros 10 méteres hullámain való átkeléséről legyen szó, vagy éppen az M44-es szállításáról Aucklandből a Déli-sziget tetejére, ezek a tapasztalatok csak tovább növelik a beléjük vetett hitet és a jó hírnevüket ”- tette hozzá Salthouse.

Hylas Yachts
Az M49 tágas belsővel, egy jól felszerelt étkezővel, két nagyvonalúan kialakított kabinnal rendelkezik. A testvérhajójához képest tágasabb társalgóval van felszerelve, van még továbbá „pop-up” grillező is, amely lehetővé teszi az utasok számára a szabadtéri sütés élményeit még a hullámok hátán is.

Hylas Yachts Ugyanakkor egy igényesen kivitelezett bárpult is található a fedélzeten, valamint bőséges hely van a vízi játékok, horgászfelszerelések és búvárfelszerelések számára is. A hátsó részen pedig helyet kapott egy stég-szerű úszóplatform, amely a kötelező óceáni merüléseket könnyíti meg. Természetesen az összetevők elrendezése testre szabható, hogy minden tengerjáró igényeit maximálisan kielégíthesse.

Hylas Yachts
Az M49-et Yanmar 8LV-370-es 8 hengeres, iker dízelmotorokkal szerelték fel, amelyek 31 csomós maximális sebességgel ruházzák fel a kecses hajót. Hossza a viszonylag szerény sugarával azaz szélességével kombinálva (amely éppen csak kevesebb mint 14 láb, megközelítőleg 4,3 méter), minimális hajóorremelkedést von maga után. A kialakítása következtében még tengeri körülmények között is kényelmesen használható.

Hylas Yachts
A tengeri tesztek során, ahol általában a hullámokon szörfözik, a hajó határozottan teljesít és kiszámíthatóan kezelhető” – nyilatkozta a Salthouse a tengeri megmérettetéseket követően. “Nagyon lenyűgözött minket a stabilitás, a kényelem és a biztonságérzet.”

Hylas Yachts

Az M49-es eladási ára 835 000 dollár azaz nagyjából 244 millió forint. A Hylasnak azonban van egy 58 lábas (17 méteres) változata is amelyen éppen dolgoznak, azok számára akik tovább emelnék a tétet.

Hylas Yachts

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek