Sennára emlékezve

Egy olyan szuperjacht sorozat, melyet a Formula-1 inspirált, valóságos álom a járműmániások számára – amely most valóra is válik az ISA Yachts jóvoltából. A Palumbo Superyachts vezetése alatt álló olasz társaság egy karcsú és sportos hajótrióval állt elő, melyek dizájnját a versenyautók megjelenése ihlette.


A trió a kiváló brazil autóversenyző, Ayrton Senna da Silva után kapta a nevét, aki 41 Formula-1 menetet nyert és három világbajnoki címet zsebelt be 1994-es haláláig. A 164, 207 és 230 láb hosszú hajók a nevüknek megfelelően igen ütősre sikerültek.

Senna jacht
A sorozat külsejét és belsejét Enrico Gobbi tervezte a Team tor Designtól. Az áramvonalas szuperjachtok Palumbo navigációs rendszere garantáltan állja a sarat, és a hírek szerint nagyobb mérettel és elegánsabb megjelenéssel büszkélkedhetnek, mint a hasonló paraméterű társaik.

Senna jacht
Elsőként a 207 láb hosszú Ayrton 63 került bemutatásra. A hajó Senna McLarenjeihez hasonlóan éles vonalakkal és agresszív profillal rendelkezik – a vízkiszorításos hajó héja acélból, a fedélzet alatti rész alumíniumból készült.

Senna jacht
A szuperjacht 1200 GT-s fedett területének minden fedélzeten mennyezetig érő ablakai vannak, melynek köszönhetően hangulatos és fényes a beltér. A tágas hajó alsó fedélzetén kiépített négy duplakabinjában, a VIP lakosztályban és a főfedélzeten található tulajdonosi lakosztályban összesen egy tucatnyi vendég utazhat. Ezen kívül a személyzeti részleg négy kabinjában 15 személy fér el.

Senna jacht
A szolgáltatásokat illetően: a szuperjacht alsó fedélzetén egy óriási beach club terül el, mely az ISA yachts állítása szerint az egyik leghosszabb a kategóriában.

Senna jacht

A hajó tatjában a szokásos fedélzeti nyílás helyett egy üvegfal található, melyet a lenti medencébe zubogó vízesés emel ki. A hajó leszállója egy sportteremmel és jacuzzival van felszerelve, kétoldalt pedig hagyományos napozó, társalgó részeket alakítottak ki, illetve itt parkolnak a segédhajók is.

Senna jacht
A 207 láb hosszú verziót két 1800 lóerős Caterpillar 3512C motor hajtja, és becsült maximum sebessége 17,5 csomó, utazósebessége 15 csomó.

Senna jacht

Ez persze nem éppen Formula-1-es gyorsaság, de akkor is lenyűgöző. A hajónak nagyjából 5000 tengeri mérföld a hatótávolsága, ha kényelmes 12 csomós sebességgel halad.

Senna jacht
A jövőben várhatóan további részletek derülnek ki az Ayrton sorozatról. Reméljük, méltók lesznek a nevükhöz.

Senna jacht

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek