Stonehenge a kisujjadon

Igazi istennek/istennőnek érezheti magát, aki egy ősi világörökség miniatűrjét viseli az ujján. Most Theo Fennell, brit ékszerkészítőnek köszönhetően ez nem csak egy álom. A londoni Fulham Road-on lévő kis ékszerüzletben kézzel készíti egyedi darabjait már több, mint 40 éve, most pedig egy teljesen egyedi darabbal jelent meg, amely egy mini Stonehenge-et visel a közepében.

Ez a ritkaság az ősi hely és a nyári napforduló tiszteletére jött létre, mely június 21-én történt meg. Évtizedeken keresztüli rituálé volt megfigyelhető ekkor, több tízezer ember zarándokolt el a kőépítményhez, hogy megnézze a naplementét és ünnepelje a nyár kezdetét.

Gyémánt gyűrű Stonehenge miniatűrrel

A 18 karátos aranyékszer megdöbbentő részletességet mutat. Kék turmalin kupolája az éjjeli égbolt hajnalba fordulását utánozza, az azt övező ragyogó gyémántok pedig a csillagokat jelképezik. A gyűrű egyik részére a hold és a csillagok kézzel lettek rávésve, míg a másik a lángoló napot képviseli. A kupola alatt rejtőzik az ősi monolit aprólékos replikája, mely méretarányosan épült.

Gyémánt gyűrű Stonehenge miniatűrrel

“A pici Stonehenge az utolsó részletig pontosan megfelel az eredetinek” – nyilatkozta Fennell. A Stonehenge miniatűr változata több, mint hat hónapig készült az ékszerész szerint. Igazi kihívást jelentett a csapatának. “Minél bonyolultabb a gyűrű elkészítése, és részletesebb a kivitelezés, annál jobb, mivel a műhelyünkben szereplő kézművesek szeretik megmutatni, mit tudnak” – tette hozzá.

Gyémánt gyűrű Stonehenge miniatűrrel

A gyűrű nem az első hasonló, melyet a stúdió készített. Az iglóktól a rejtőzködő gladiátorokig sok minden szerepel kínálatukban.

“A kinyitható gyűrűk mind rejtenek valamit, vagy egy csillagot a tengerben vagy egy tál aranyat a szivárvány végénél, vagy akár valami talizmánt, mint például a Stonehenge.” – mondta Fennell. “Vagy képzeletből rajzolom meg őket, mint a szivárványt, vagy a való életből, mint ezt.”

A Summer Solstice gyűrű 22 ezer fontért került ki a polcra.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek