Modern pajta Miami Beach-en

Miami Beach arról híres, hogy az állam egyik leggazdagabb városa és ez nem csak mítosz. A homokos partokon rengeteg luxus nyaraló épült, melyek többé kevésbé hasonlóan néznek ki. A formatervezés puszta redundanciája – egy kortárs stílus, amely végtelenül lenyűgöző – szinte elkerülhetetlen.

Ennek ellenére néhány figyelemre méltó alternatívával is találkozhatunk. Közülük való a Modern Farmhouse, egy új fejlesztés az Allison Island területén, amely a ferde tetővel egy karcsú, kifinomult pajtához hasonlít. Igazi gyöngyszemnek számít a térségben és jelenleg 15,3 millió dollárért érhető el a piacon.

Modern pajta Miami Beach-en

A 650m2-es otthont James Curnin fejlesztette, aki Jack Parker, a New York City-ben élő fejlesztő unokája, így mondhatjuk, hogy az alma nem esett messze a fájától. Curnin Paul McClean híres építésszel dolgozott együtt egy épület sorozaton Los Angelesben, mielőtt Miamiban kötött ki, aki Max Strang-gel dolgoztak a Modern Farmhouse projekten. Strang cégének neve egyet jelent a Miami luxus rezidenciákkal, ehhez az egyhez viszont Curnin valami teljesen mást szeretett volna.

Modern pajta Miami Beach-en

“Nem akartam egy újabb über-szexi, modern otthont építeni medencével, színes LED lámpákkal a szingli férfiaknak, akik most szereztek egy millió dollárt” – nyilatkozta Curnin. “Nem hiszem, hogy ez az, amire Miaminak most szüksége van és nem hiszem, hogy a vevők erre lennének kíváncsiak.”

Ehelyett Curnin a vidéki egy parasztház pajtájából merített ihletet a családi ház megtervezéséhez, mely még ígyis elég modern kinézetet kapott. Fehér tölgy padló van a földszinten és Salvatori csempék a fürdőszobában. A konyhák Boffi szekrényeket, egyedi márványlapokat és Dornbracht csőrendszert kaptak. Kívül egy átalakított konyhával, medencével, kétállásos garázzsal találkozhatunk. Összességében öt hálószoba és nyolc fürdőszoba kapott helyet a házban.

Modern pajta Miami Beach-en

A Modern Farmhouse még mindig épül, de a tervek szerint októberben elkészül. Curnin egy hónappal később, novemberben egy újabb házon kezd majd dolgozni, trópusi modern stílusban. Az építész reméli, hogy egyedit alkothat mind Miami Beach-en, mind a portfóliója számára. “Elegáns, de kifinomult csavart hoz” – tette hozzá. “Nem szeretnénk egyformát, igaz?”

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek