Szikrázó Légáramlat

Az Ulysse Nardin legújabb modeljének a Blast azaz nemes egyszerűséggel „Légáramlat” névre keresztelt, merész csontvázas kivitelű, automatikus tekercselő Tourbillon karórának a szorosan a nyomában jár testvérmodellje, a Sparkling Blast azaz a „Szikrázó Légáramlat”, amely egyszerre utal elegáns és kecses megjelenésére.


A 211 gyémánt amelyet 85 különböző geometriai szilánkra vágtak, összesen 13 karátot tartalmaz. A lélegzetelállító „ékszer karóra” egy összetört tükör benyomásait idézi. Ez a hatása pedig több mint látványos. Minden gyémánt láthatatlanul, de körültekintően és egyenként van beállítva, vagyis nincsenek látható villák vagy keretek.

Sparkling Blast

A közismerten nehéz technika, amely megköveteli a gyémántok alulról történő rögzítését, így maximalizálva a fény visszverődését, a fények lenyűgöző tüzijátékát hozza létre.Úgy tűnik, mintha a drágakövek lebegnének az előlap belsejében és a foglalatban, valamint az Ulysse Nardin védjegyén, az X-en is, amely a tárcsát díszíti.

Sparkling Blast
Ugyanakkor a Sparkling Blast nem csak egy újabb szépen kivitelezett külsőt jelent. Az újratervezett házon belül UN-172 mozgómechanika platina mikrorotorral van felvértezve, amely 12 óránál helyezkedik el, ami azt a mérföldkövet jelentő lépést is mutatja, amelynek során a márka először mondott le a hagyományos, félholdas rotor használatáról (a kisebb rotorral mozgás megfigyelhetősége zavartalan). A modell három napos üzemidőhöz szükséges energiatároló egységgel is rendelkezik, valamint egy 2,5 Hz-es szilíciumból készült „repülő”, automata forgópörgettyűt is tartalmaz, az első az Ulysse Nardin csontváz szerkezetű órakollekciójának történetében. Az óragyártó legnagyobb eredménye azonban mégis talán az a tény, lehet, hogy mennyi kifinomult technikai megoldást volt képes belesűríteni egy viszonylag megkímélt dizájn keretei közé.

Sparkling Blast
“Számomra ebben a modellben az az igazán lenyűgöző, hogy ez egy ilyen bonyolult darab, mégis „csak” 137 alkatrészből áll össze” – mondja Kris Endress, az Ulysse Nardin eladási osztályvezetője. “Ebben az esetben az egyszerűség egyben maga a bonyolultság is.”
Az egyedi időmérő eszköz két kivitelben elérhető – 18 karátos fehérarany modell fehér óraszíjjal, valamint egy ugyancsak 18 karátos fehérarany modell mélykék aligátorszíjjal kiegészítve. Mindkét szíj csupán 3 órával elérhető – A Sparkling Blast most 410 000 dollárért, azaz mintegy 120 millió forintért kapható.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek