Szivárványváros

A bolíviai építész kultúrával, színekkel és jellegzetességekkel akarja átitatni a monokróm várost, El Altót az ősrégi helyi építészeti remekművek és alkotások segítségével. Freddy Mamani lassan átalakítja az egész helyet ezer színben pompázó épületeivel.

Szivárvány város

„Az elmúlt tizennyolc évben azon fáradoztam, hogy színt adjak El Altónak. Így alkottam meg a New Andean Architecture-t a városban.”
A La Paz mellett található El Alto Bolívia egyik legfiatalabb városa, azonban a második legsűrűbben lakott hely az országban.

Szivárvány város

Lakosai a legkülönbözőbb helyekről vándoroltak ide. A rohamos népességnövekedés miatt jellegzetes házak épültek az egész környéken, leginkább tégla felhasználásával.

Szivárvány város

„El Alto monokróm városnak tekinthető, hiszen 4000 méterrel a tengerszint fölött fekszik, és hűvös, hegyi klímával rendelkezik. Az épületeimmel próbálok egy kis modernséget csempészni a helybe.

Szivárvány város
A designhoz az El Alto mellett fekvő Tiwanaku adta az inspirációt, amely az UNESCO világörökségi listájára is felkerült. „Az épületeim egy ősi kultúra építészetének vonalait és mintáit ötvözik.

Szivárvány város

Meg akartam menteni ezt a stílust és beilleszteni a modern épületekbe.” A színekhez az építész egy másik tradíciót hívott segítségül, amelyek az aymara kultúra embereinek ruházatán voltak megtalálhatók. Az élénk kék, zöld, piros és rózsaszín uralja Mamani épületeinek homlokzatát.

Szivárvány város
Az elkészült házak alsó szintjén boltok és üzletek kaptak helyet, a felettük lévő emeleteken pedig közösségi tereket alakítottak ki. A lakások a 4. és 5. emeleten vannak. A belső terek is díszítettek, tele lámpákkal és színekkel.

Szivárvány város

Természetesen minden minta kézzel készül el, helyi alkotók segítségével. „Az itt élők saját identitásukat mutatják meg az épületeimen keresztül.”

Szivárvány város

Szivárvány város

Szivárvány város

 

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek