Takarékos vízdizájn

A Nebia Spa Shower 1.0 2015-ös megjelenése óta a San Francisco-i startup már legalább 400 millió liter vizet segített megspórolni az embereknek.

Nebia Spa Shower

A cég egy olyan innovatív designt alkotott meg, amely apró cseppekre töri a vízfolyamot. Most a startup együttműködésre lépett egy csaptelepeket gyártó céggel és együtt megalkották a Nebia Spa Shower 2.0-t, amellyel a víz 65 százalékát és a vízmelegítéshez szükséges energia 60 százalékát megspórolhatjuk.

Nebia Spa Shower
A Nebia Spa Shower 2.0 a forradalmi technológiával olyan érzetet kelt, mintha több vizet használnánk, mint addig, de valójában a felére sincs szükség. A H2 micro- és hőtechnológiának köszönhetően melegebb lesz a víz és nagyobb a víznyomás, a szabadalmaztatott zuhanyfejek pedig egyedi hidrodinamikus megoldásokat használnak, amelyek pontosan oda irányítják a vízpermetet, ahová kell.

Nebia Spa Shower
A Nebia legújabb projektje februárban startolt a Kickstarteren, céljuk pedig, hogy 4 milliárd liter vizet megspóroljanak 2021 végéig. A Nebia Spa Shower 2.0 mellett a dobozokban az összeszereléshez szükséges eszközök is megtalálhatók, így a szettet bárki könnyedén installálhatja.

Nebia Spa Shower
„Habár a zuhanyzás sok ember számára rituálé reggelente, az iparág vajmi keveset fejlődött az utóbbi évtizedekben. Mi hiszünk benne, hogy a zuhanyzás élményén is tudunk emelni, és a vízmegtakarítást is előre tudjuk lendíteni. A Nebia 2.0 fejlesztése során mindenre kiterjedő kutatásokat végeztünk. Több ezer felhasználóval beszéltünk arról, mit lehetne fejleszteni a rendszeren. Az eredmény egy melegebb vizet adó és nagyobb nyomással rendelkező zuhanyzó lett, amely új szintre emeli a zuhanyzók minőségét.” – mondta Philip Winter, az alapító.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek