Betonházak Argentínában

Az építész, Luciano Kruk kizárólag betont használ az építkezései során. Most bemutatunk öt házat, amelyek Argentína csodálatos erdőiben készültek el. Ezek az otthonok tökéletes példái annak, milyen formákat és textúrákat lehet létrehozni ebből az anyagból.

Casa H3

Betonházak Argentínában
A betonfalak és óriási üvegfelületek határozzák meg ezt a kétszintes nyári lakot, amely Buenos Aires mellett készült el. A belső és külső térben is fenyőt használtak, amely tökéletesen illik a kezeletlen beton különleges textúrájához. Mivel szűz betonról van szó, az idő folyamán sokat fog még változni, jobban összeolvad majd környezetével.

Casa MR

Betonházak Argentínában
A faborítás melegséget kölcsönöz a Casa MR betonfalainak, amely a Costa Esmeralda egy homokos területén található. Kruk kettévágta az épületet, hogy a ház tökéletesen illeszkedjen dombos környezetébe, egy dűne pedig egyenesen a felső szint számára biztosít támasztékot. „Nem akartam megváltoztatni a telek domborzatát, így két részre osztottuk a házat.”

Casa L4

Betonházak Argentínában
Kruk ezt a házikót magának és a barátnőjének építette. A lak betonfalai gyönyörűen keretezik az óriási üvegfelületeket. a nappaliból pedig zavartalan kilátás nyílik az erdőre. „Úgy gondoltuk, hogy a projekttel tisztelegni kívánunk a házat körülölelő természet előtt. Érintetlenül akartuk hagyni az erdőt.” Az erdei házikó különlegessége az, hogy az építész egy medencét helyezett el a tetőn.

Casa SV

Betonházak Argentínában
A Casa SV Pinamar erdejében található. A betonon már meglátszik az idő nyoma, hiszen itt-ott zöld, máshol barna színt vett fel. „A beton kapcsolatba kerül az őt körülvevő környezettel.” A nappalit két oldalról is üvegablakok keretezik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az erdőségre.

Casa Golf

Betonházak Argentínában
A háromszintes ház egy golfpálya mellett épült fel. „A ház teljesen betonból készült, az elegáns esztétikai kifejezésmód pedig tiszteletteljes dialógust folytat a környezettel.” A nappali a középső szinten található, a hálószoba fent, a vendégszobák pedig lent vannak.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek