Tartalomhoz a forma

A Maison Ferrand ebben a hónapban piacra dobott nedűjének, a Ferrand Cognac Légendaire-nek a csomagolása, a márka 19. századi eredeti székhelyéről, a franciaországi Segonzacból merít ihletet.

Ferrand Cognac Légendaire

“A csomagolást a Manoir de Mademoiselle épületének különböző elemei inspirálták.” – magyarázta Pierre Casteuble, a Maison Ferrand művészeti igazgatója a Luxe Packaging Insight magazinnak. Mindez igaz a díszes bejárati kapukat idéző dugóra és a kéz alakú kopogtatóra egyaránt, amely egyfajta bólintás az impozáns bejárati ajtó felé.

Ferrand Cognac Légendaire
Az ólomkristályos üveg (Waltersperger) nyaka bonyolult kialakítású: a gadroon motívumokat keskeny szalag veszi körül, amelyet fémlemez borít, míg a befecskendezett zamak minták az egyik oldalt díszítik. A címke és a dugó ugyancsak zamakból készült.

Ferrand Cognac Légendaire

A Légendaire egy közepes sűrűségű rostokból álló, dió furnérral ellátott fából készült kazettában található, míg a fedele masszív, faragott dióból került kialakításra, némi bambusz támogatásával. “Szükségünk volt arra, hogy a munkadarab egy bizonyos vastagsággal rendelkezzen, hogy képesen legyünk a kellően mély bevésés kivitelezésére. magyarázta Casteuble.

Ferrand Cognac LégendaireA kazettás belső rész poliészter bélésű, Toile de Jouy motívummal díszítve. A fedél két sín közreműködésének köszönhetően elcsúsztatva nyitható, ebből fakadóan még kevesebb helyet is igényel, mint a kifelé nyíló társaik.

Ferrand Cognac Légendaire

A művészi kézimunkával kidolgozott dobozt díszítő plakett cinkből készült. A Légendaire egy 500 darabos, limitált kiadás részeként elérhető, amelynek ára 2700 euró/ azaz nagyjából 950 000 HUF, amelyért egy művészein megálmodott és kivitelezett 7 dl-es üveget kapunk, nem is beszélve a benne rejlő cognac különlegesség által nyújtott egyedi élményről.

Ferrand Cognac Légendaire

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek