Tartalomhoz a forma

A vezető okos készülék gyártó cég, OPPO, és a híres japán design stúdió, Nendo, közös felfedezésre indultak a modern tervezés lehetőségeinek világában. Az együttműködés elénk tárja, hogy milyen az, amikor a formai tervezés és az anyagok kölcsönhatásba lépnek egymással, ezáltal életet adva valami újnak, ebben az esetben egy okostelefonnak, ami képes saját méretének háromszorosára kinyílni.

Nendo - OPPO“Lenyűgözött az OPPO filozófiája, ami túlmutat a legújabb technológiai újítások piaci felhasználásán, ehelyett inkább arra törekszik, hogy egy kellemes kapcsolatot hozzon létre az emberek és az általuk használ készülékek között mindezt, egy emberközpontú design megközelítésen keresztül” – Nyilatkozza Oki Sato, a Nendo alapítója. – “Már alig várom, hogy újabb elképzeléseket láthassak az OPPO csapattól, és hogy láthassam, hogy hogyan törekszenek még jobban a technológia és az érzelmi kötődés közötti egyensúly megtalálására.

Nendo - OPPOA készülék a funkcionalitás érzésének érdekében a kompaktság előnyét használja fel. A telefon összehajtott állapotban körülbelül akkora, mint egy bankkártya – 54 mm × 86 mm. Három illesztésének köszönhetően a telefon képes egy 7 inches egyedi, karcsú arányokkal rendelkező képernyővé válni. Az eszköz oldalán található félbevágott ellipszis alakú kezelőgombok kettő a négyben gombokként működnek. Méretük, számuk, és elhelyezkedésük a készülék formai állapotától függően változnak, igazodnak a használathoz.

Nendo - OPPO
Továbbá a toll, amely általában a készülékben kialakított helyére van beillesztve, könnyedén kivehető, a telefont félbehajtva pedig olyan érzetet ad a használónak, mintha egy jegyzettömbre írna. Az elképzelés egy olyan felületet eredményezett, ami lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kinyissa és bezárja a képernyő felső felét, hasonlóképpen egy oldal lapozásához. Az illesztések velúr bőrrel vannak bevonva a szervtelen, merev kivitel elkerülésének érdekében. A telefon többi része a bőrhöz illő nyugtató tónusú színekkel van ellátva. Végül de nem utolsó sorban, a vezeték nélküli töltő igazodik a telefon pillanatnyi formájának állapotához, ezzel megőrizve az általunk meghatározott kivitelt és elősegítve a gyors töltést.

Nendo - OPPO“A Nendo designja szorosan össze van hangolva az OPPO emberközpontú filozófiájával.” – mondja az OPPO ipari formatervezési osztályának vezető tervezője, Xiao Bo. – “OPPO arra törekszik, hogy a kellemes termékélményt ötvözve csúcstechnológiai és esztétikai tervezéssel elérhetővé tegye az ezt felhasználni vágyók számára.

Nendo - OPPOEz a partnerség arra a meggyőződésre épül, hogy egy úttörő technológiai termék létrehozásához, a felhasználók megfelelő szintű kényelmére, az “emberre” kell összpontosítanunk. Tovább lépve még szorosabban követjük ezt a megközelítést azzal, hogy az eddiginél is zökkenőmentesebb, felhasználóbarát élményt nyújtó termékeket tervezünk.”

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek