Szárnyak háza

Kevesen mondhatják el magukról, hogy egy Harry Gesner által tervezett ház tulajdonosai. Az autodidakta építész egy időben Los Angeles egyik legkeresettebb modernista tehetsége volt, önéletrajzában szerepel a Malibu Wave House, a rezidencia, amely a híres Sydney Operaház kanyargós homlokzatát is ihlette. Most ritka alkalom nyílik arra, hogy 8 millió dollárért megkaparinthassuk az évszázad közepi építész egyik otthonát – pontosabban a hollywood hillsi Flying Wing House-t, amely úgy néz ki, mint egy nagy fa madár vagy dombon ülő repülő.

A körülbelül 4500 négyzetméter alapterületű ház ugyanolyan szögletes megjelenésű, mint sok Gesner által tervezett épület, bár ebben az esetben az inspiráció valószínűleg inkább a család történetéhez, mint a századközepi esztétikához kapcsolódik.

Harry Gesner

Gesner nagybátyja John Northrop volt, a „Flying Wing” repülőgép feltalálója, egy prototípus, amely soha nem jutott el a gyártásig, de mégis nagy érdekességnek számított az egy nagy szárnynak tűnő kialakítása miatt. Northrop nem tudta, hogy 1940-es ötlete nem áll túl messze a mostani valóságtól, hasonlóságok vannak a vázlatai és az új, üzemanyag-takarékos „Flying-V” sugárhajtású repülőgép között.

Harry Gesner Gesnert Mike Hynes, fűrésztelep tulajdonos bízta meg a ház tervezésével. A Los Angeles Times információi szerint Hynes olyan otthont szeretett volna, amely megmutatja cége faanyagát – ezért az épület szerkezete rengeteg fát tartalmaz. Ez a hetvenes években volt; a ház most Erick Morillo, egy szeptemberben elhunyt DJ tulajdona.

Harry Gesner

Talán leginkább arról ismert, hogy ő írta a „I Like To Move It” című slágert. Még egy teljesen felszerelt hangstúdió is tartozik az ingatlanhoz – a fő lakóhelytől külön épületben -, ahol saját listavezetőket rögzíthet.

Harry Gesner A tágas üveg-fa rezidencia körülbelül egy hektáros területen fekszik, egy hegyfok tetején, csodálatos, 300 fokos kilátással Los Angelesre. Körülbelül hat autó számára van parkoló a helyszínen, valamint egy végtelenített medence és az otthon felső és alsó szintjén is van hely a szabadtéri szórakozáshoz.

Harry Gesner A négy hálószobás, hatfürdős otthon nem csak port gyűjtött az elmúlt 40 évben. Dean Larkin építész 2014-ben átalakította a helyet, hozzáadva egy LED-es világítású lépcsőt és egy vízfunkciós dekorációs panelt a bejárathoz, és állítólag Jason Oppenheim tőzsdei ügynök újabban több mint 100 000 dollárt fektetett be a hely feldobására.

Harry Gesner

Ez egy olyan otthon, ami egyaránt vonzza a lemezlovasot, az építészkedvelőket és az agglegényeket.

Harry Gesner

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek