Bambuszluxus

A Realrich Architecture Workshop (más néven RAW Architecture) az újrahasznosított műanyag, a helyi forrásból származó bambusz és a helyi kő szakértői felhasználásával egy figyelemre méltó háromszintes családi házat hozott létre Indonézia vidéki területén. A Piyandeling névre keresztelt projekt további melléképületeket is tartalmaz, köztük egyet, amelyet iskolaként terveznek használni.

Piyandeling

A Piyandeling mérete 400 négyzetméter (nagyjából 1300 négyzláb), a házban helyet foglal magának egy egy tárgyaló, egy stúdió, valamint egy fogorvosi rendelő. A Sumarah nevű ház kőalapokon áll és bambusz külsővel rendelkezik, amelyet az újrahasznosított műanyag véd. Tetején nádfedéllel, amit a helyi Nipah Leaf nevű növényből készítettek és egy vízszigetelő membránnal kombináltak.

Piyandeling

“A Sumarah egy háromemeletes ház egy család számára, két gyerekszobából, egy hálószobából és közös fürdőszobákból áll” – magyarázza a cég. “

Piyandeling

“Az épület burkolatát újrahasznosított 300 x 600 mm-es [11 x 23 hüvelykes] műanyag panelek alkotják, amelyek a belső bambuszszerkezetet elfedik és megvédik, ezzel egy szolgálati folyosót képezve, dupla keresztszellőztetéssel és dupla falszigeteléssel a belső lakótérben. A kapcsolódó falelemek nyithatóak, ezt egy bambusz szerkezet támogatja, amely hagyományos bambuszból készült zárral zárható. “

Piyandeling

A ház bambusz támaszokon emelkedik a föld fölé, ezzel önmaga alatt árnyékos helyet teremtve, amely helyet tud biztosítani két jármű és egy fürdőszoba számára. A ház legalsó szintje néhány hálószobából, egy másik fürdőszobából, valamint a fő nappaliból, konyhából és étkezőből áll. Az emeleten található a fő hálószoba.

Piyandeling

A második épület, a Kujang, kétszintes struktúra a szabadtéri találkozók és összejövetelek, valamint az iskola otthona lesz, emellett egy műhelyt és földalatti imateremet is tartalmaz. Ez szintén bambuszból készült és nádtetővel rendelkezik.

Piyandeling

A harmadik terület, a Saderhana, egy egyszerű, egyszintes épületpárból áll, itt található a fogorvosi rendelő és a stúidó. Ezeket bambuszból, betonból készültek, és tetejüket nádtető alkotja.

Piyandeling

A RAW Architecture elmondta, hogy a ház a várható építési költségvetés feléből kijött a bambusz használatának köszönhetően, bár a cég eddig még nem osztotta meg a pontos végköltséget.

Piyandeling

Piyandeling

Piyandeling

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek