Hullámház

2017-ben Scott Friedmann és családja kénytelen volt elhagyni az otthonát. Az ontarioi épületben tűz ütött ki, és a ház olyan jelentős károkat szenvedett, hogy teljes felújítást igényelt. Ennek azonban volt egy pozitív oldala is: Friedmann-nak ismét alkalma nyílt arra, hogy kísérletezzen az ingatlannal, mely egy sziklafal mögött, kétszáz éves tölgyfák között fekszik. A nem mindennapi végeredmény reményében a torontoi székhelyű Partisans-t kérte fel a 4473 négyzetlábnyi tér megtervezésére, mely követi a hegyoldal formáját.

Hullámház

Hogy az épület organikusan beleépüljön a tájba, a Partisans 3-D szkennelési technológia segítségével készített látványterveket. A ház baloldalára egy különleges bungalót álmodtak hosszú üveg tolóajtókkal és fehértölgy mennyezettel, a behajlás szemközti oldalára pedig egy kerti pavilont terveztek, mely a főépületbe vezet.

Hullámház
A tető végképp elmossa a határvonalat táj és építészet között: kertek vannak rajta, melyekhez hajlatba épített fémlépcsőn lehet feljutni. A homlokzat jelentett némi kihívást a Partisan számára, hiszen olyan tetőt létrehozni, amely képes ilyen nagymértékben, törés nélkül görbülni, különleges technikát igényel.

Hullámház
A bungaló. A főépület, három hálószobájával és négy fürdőszobájával egy öttagú családnak nyújt lakóhelyet. Ideális karantén-fészek, sőt Friedmann laboratóriumként is használja – a New Skew (egy étel- és italvállalatok számára létrehozott márkaépítő és receptfejlesztő cég) ügyvezető igazgatójaként és társalapítójaként gyakran végez benne kulináris kísérleteket.

Hullámház
A ház elsőrangú példája annak, mikor a dizájn alkalmazkodik a természethez, még ha az ilyen több energiát is igényel.

Hullámház

Hullámház

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek