Tesla drive

Az EV-gyártó engedélyt kapott Los Angelestől egy óriási Supercharger-állomás építésére a város nyugati részén – írja a Teslarati. A csomópont azonban nem csak az EV-k töltésére szolgálna, hanem egy régimódi étkezdét és egy autósmozit is kialakítanának.


Már több mint két éve, hogy Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója az X-en (akkor még Twitter néven) arról posztolt, hogy egy „nagy” Supercharger-állomást szeretne építeni Santa Monicában, ahol „50-es évekbeli étkezde és a 100 legjobb filmklipet is játszanák”. A Tesla tavaly novemberben nyújtotta be a projektre vonatkozó kérelmet, és a weboldal szerint július 18-án kapta meg a jóváhagyást (és az engedélyt) Los Angeles városától. A hónap elején befejeződött és jóváhagyásra került az első osztályozási ellenőrzés, ami azt jelenti, hogy a projekt, amely immár Nyugat-Hollywoodban lesz, most már haladhat előre.
Az állomás, amely a dokumentumok szerint a Diner and Drive-In Movie Supercharger nevet viseli majd, a hírek szerint 32 Supercharger-állomást fog tartalmazni. Ennél is izgalmasabb azonban, hogy egy retro stílusú étkezdének is otthont ad majd, különböző ételválasztékkal és tetőteraszon elhelyezett ülőhelyekkel, valamint két mozivászonnal, amelyeken híres filmekből válogatott klipeket vetítenek majd. Ha kíváncsiak vagytok, hogy miért fognak klipeket vetíteni a teljes filmek helyett, az azért van, mert egy Supercharger mindössze 15 perc alatt 322 km hatótávot növelhet. Egyelőre nem világos, hogyan fog kinézni a csomópont, de a vállalat 2023-as befektetői napon tartott prezentációja tartalmazott egy renderelést egy Supercharger-állomásról, amely úgy tűnik, megfelel a leírásnak.
Az elmúlt néhány évben világossá vált, hogy a Tesla eltökélt szándéka, hogy kiépítse saját Supercharger-hálózatát az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt. A Yahoo! Finance szerint a vállalat jelenleg 17 000 töltőállomással rendelkezik közel 2000 állomáson keresztül Amerikában. Ebben az évben a vállalat több rivális autógyártóval, köztük a Forddal is megállapodott, hogy az ő EV-ik 12 000 töltőjét használhassák.
Nem a Tesla az egyetlen autógyártó, amely saját töltőhálózatának kiépítésén dolgozik. A Mercedes-Benz, a Porsche és a Rivian is bejelentette, hogy saját csomópontokat tervez. A múlt hónapban a Porsche – amelynek Taycanja 2021-ben túladta a 911-et – a németországi Bingen am Rhein városában nyitott meg egy töltőállomást, amelyhez egy luxus váróterem is tartozik.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek