Új luxus wellness szálloda Visegrádon

A Johannes Torpe Studios bemutatta a Visegrádi-hegységben található új luxus wellness szálloda első látványterveit. A koncepció teljesen megújítja a régi, 2000-es évek óta üresen álló Hilton hotelt, melyet a korábbi gránitbánya tetejére építettek. Lenyűgöző elhelyezkedésével és buja, zöld erdejével igazi kikapcsolódást nyújt majd a megfáradt vendégeknek.

Johannes Torpe Studios

A programban szerepel egy nagy lobby, két étterem, kávézó, kültéri és beltéri koktélbár, bálterem és tíz konferenciaterem saját kerttel és kültéri részekkel. A spa részlegen található majd családi spa az első emeleten, egy csak felnőttek számára kialakított félig földalatti spa épület, aromaterápiás és finn szaunák, gőzfürdő, sós vizes medencék, jeges merülőmedence, valamint fény és hang szenzoros fürdő is.

Johannes Torpe Studios

A hat kültéri rész magában foglal egy sokféle beállítással ellátott jóga központot, hét kültéri medencét, amelyből kettő termálvizes, egy zöld tetőtéri plázát, így tökéletes helyet biztosít kisebb vagy nagyobb összejövetelek számára.

Johannes Torpe Studios

A Buda Resort mögötti koncepció az egyedi és meghitt Dobogó-kőből merít ihletet, melynek neve a föld szív-csakrájára utal. A nyíló lótuszvirág ötletén alapul, amely a szív-csakra univerzális szimbóluma és egyben a magyar népművészeti motívumokban megjelenő virágra is tesz utalást. A dizájn a virág nyílásának fejlődését fedezi fel a földtől az égig.

Johannes Torpe Studios

A nyíló koncepció mind a változó térbeli tapasztalatok és az anyagiasság terén kifejeződik. Az épület maga is kinyílik, mint egy virág a belsejéből. Mint a test csakrái, a belső tér is melegséget sugall, a lobby körüli intim terekkel, majd egyre nyitottabb és szellősebb atmoszférával találkozunk, ahogyan bentebb haladunk.

Johannes Torpe Studios

Az atmoszféra változása az anyagiasságban is megmutatkozik, a melegebb, zártabb terektől a világosabb, nyitottabb elrendezésekig. A koncepció szívében lévő területeket sötétebb tónusú textíliák, melegebb fa burkolatok borítják az intimebb szféra kialakítása érdekében.

Johannes Torpe Studios

Ahogyan a vendég a hotel középpontjától távolodik, a részletek egyre inkább világosabbak lesznek, megjelennek a fémek, a világosabb fa, még a kő is a tetőn lévő étteremben. A magasabb szinteken lévő lakosztályok is világosabbak, szellősebbek, csakúgy, mint a magán medencék és teraszok.

Johannes Torpe Studios

Az alacsonyabb szinteken lévő frissítő spa részlegek egy sor olyan szolgáltatással várják vendégeket, melyeket egyénileg vagy csoportosan is igénybe vehetnek.

Johannes Torpe Studios

A 210 szobás Buda Resort kifinomult tervezése során célul tűzték ki, hogy a vendégek számára teljes felüdülést biztosítsanak a szolgáltatások által.

Johannes Torpe Studios

Johannes Torpe Studios

Johannes Torpe Studios

 

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek