Újrafeldolgozott idő

A márka nemrég mutatta be N.004-es karóráját, amely 2018 óta a negyedik piacra dobott modellje, illetve a harmadik a 2020-ban debütált Ocean Plastic Timepiece sorozatból. A svájci karóra 27 mm x 48,5 mm-es, fekete vagy fehér színben pompázó tokkal rendelkezik. Ez, ahogyan a fonott szíj is 100 százalékban az óceánból visszanyert, újrahasznosított műanyagból készült.


Az óra fényes számlapjának rendkívül finom megjelenése van a kontrasztos, gyémántcsiszolt festett mutatókkal. Az óra tetejére zafírkristály tükröződésgátló bevonat került, az óraszerkezetet pedig a tok színével megegyező PVD bevonattal ellátott rozsdamentes acél fedél védi. A szintén megfelelő színű bevonattal rendelkező rozsdamentes acél korona óceáni műanyag berakással rendelkezik. A márka szerint az óra elkészítéséhez 32 palacknyi műanyaghulladékot használtak fel, és az óra nem tartalmaz szűz műanyagot vagy nem óceánból kinyert műanyagot.

Ocean Plastic
Egy 2020-as tanulmány kimutatta, hogy 14 millió tonna műanyag található az óceán fenekén, amelyet szinte lehetetlen kinyerni. Az N.004-es karóra bevezetése és az Ocean Plastic Timepiece sorozat bővítése a márkának az óceánok egészsége iránti elkötelezettségét hivatott erősíteni, illetve felhívni a figyelmet a problémára.

Ocean Plastic
A márka 2020-ban a Lonely Whale nevű óceánvédelmi jótékonysági szervezettel együttműködve hozta létre a Tom Ford Plastic Innovation Prize (Tom Ford műanyag innovációs díj) elnevezésű díjat. Akkoriban ez volt az egyetlen olyan globális verseny, amely a vékonyrétegű műanyag bővíthető és biológiailag lebomló alternatíváinak létrehozására összpontosított. Idén márciusra a Ford és a Lonely Whale bejelentette a nyolc döntőst, akik most egyéves anyagtesztelési fázison mennek keresztül, hogy anyaguk 2025-re biológiailag lebomló – és piacképes – legyen.
Ha szeretnénk hozzájárulni munkájukhoz, az új Ocean Plastic sorozat modelljét már most megvásárolhatjuk 995 dollárért a Tom Ford üzletekben és a márka weboldalán. Ha valaki sportosabb alternatívára vágyik, az N.004 kollekció szeptemberben újrahasznosított rozsdamentes acél tokkal fog bővülni.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek