Ultrakomplikált óra

A 2021-es Monaco Yacht Show alkalmából – amely szeptember végén, a festői Port Hercules kikötőben zajlott – az Ulysse Nardin bemutatta legújabb, ultrakomplikált, tengeri tematikájúóráját.

Az Ulysse Nardin 2021 Marine Mega Yacht limitált kiadású karóra 44 mm-es 18K 5N rózsaarany tokkal rendelkezik, amelyet a 2019-es platina kiadáshoz hasonlóan egy repülő tourbillon szabályoz, amely a szuperjachtok legújabb generációs hajócsavarjáról mintázott tourbillon ketreccel van felszerelve. A tengerészeti témát folytatva a számlap közepén egy arany hajóorr motívum látható. A számlap bal oldalán egy precíz 3D holdfázis kijelző található, egyedi kétfunkciós árapályjelzővel (amely az árapály együtthatót és a térfogatot jelzi).

Marine Mega Yacht

A holdfázisjelzővel szemben, a számlap jobb oldalán egy 3D-s horgony látható, amely, akár egy valódi jachton, egy láncon lóg és 12 óránál található csörlőhöz van rögzítve – ezek együtt mutatják, hogy mennyi maradt a 80 órás járástartalékból.
Nagy, fénylő, nyílalakú arany mutatók teszik teljessé a jacht tematikájú esztétikát, melyeket a korábbi Ulysse Nardin tengerészeti órái ihlettek. Az áttört számlap alatt megbújó gépházba betekintést nyújt a zafír hátlap. A gépház egy 37 mm átmérőjű, 3 Hz-es kézifelhúzós UN-631 kalibernek ad otthont, amely összesen 504 darab, a repülő tourbillon, a holdfázisjelzés, a járástartalékjelző, az árapály-kijelzés és az idő működtetését végző alkatrészből áll.

Marine Mega Yacht
A baloldali apró plaketten látható az egyes limitált példányok száma: „X/30”. A jobb oldalira pedig –mivel az órát a szuperjacht-tulajdonosoknak szánják és ennek megfelelően is árazzák –, a hajó neve vagy mottója is bevésettethető. Az Ulysse Nardin 2021 Marine Mega Yacht 5N rózsaaranyból (ref. 6312-305) beépített tengerészkék aligátor bőrszíjjal érkezik, 50 méterig vízálló, és 30 számozott darabra limitált. Mivel kiskereskedelmi ára 306 000 dollár, alighanem a világ egyik legdrágább órája.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek