Rolls-Royce Boat Tail

A pazar Rolls-Royce Boat Tail pokoli nagy feltűnést keltett, amikor korábban ebben az évben bemutatták, de csak kevesen látták élőben. Egészen mostanáig.


A különleges kabrió, ami talán a világ legdrágább új autója, a rangos Concorso d’Eleganza Villa d’Este alkalmával, Észak-Olaszországban mutatkozott be először a nyilvánosság előtt, megfelelően fényűző módon.

Rolls-Royce Boat Tail
„Ez egy igazán történelmi pillanat a márka számára” – nyilatkozta Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója. „Élére állunk egy modern karosszériaépítési mozgalomnak, amely a tágabb értelemben vett luxusipart egy teljesen új szintre emeli, ahol a személyre szabás és a kortárs mecenatúra lényegében korlátlan lehetőségeket kínál.”

Rolls-Royce Boat Tail
Ezt a kézzel gyártott remekművet valóban maximális mértékben testre szabják. A V-12-es szépség, amely a keskenyedő hátuljáról kapta a nevét, olyan egyedi részletekkel rendelkezik, amelyekhez foghatót egyetlen Rollson sem találni, és amelyek négy év fáradtságos munka eredményei.

Rolls-Royce Boat Tail
Az impozáns, 19 láb hosszú négykerekű pazar felszereltséggel rendelkezik, beleértve egy kétrészes pezsgőhűtőt, amelyet kifejezetten Jay-Z saját Armand de Brignac pezsgőjének tárolására terveztek, egy másik fedélzeti hűtőt a szükséges kaviár és szendvicsek tárolására, valamint egy teljes edénykészletet a párizsi Christofle cégtől. Az autó hátuljából egy napernyő is előugrik, melynek árnyékában kényelmesen fogyaszthatunk.

Rolls-Royce Boat Tail
Azonban vitathatatlan, hogy az autó legmenőbb jellemzője az időmérő kiegészítő: a Bovet olyan „his and hers” órákat tervezett Mr. és Mrs. Carter számára, amelyek egyben a Boat Tails órájaként is funkcionálnak. Ha valamelyikük épp nem viseli, becsúsztathatják az órát a minimalista műszerfalon lévő nyílásba, hogy óraműpontossággal kiegészítse a műszerfalat.

Rolls-Royce Boat Tail
A Boat Tail persze több egy szuperluxus autónál: a Rolls-Royce szerint az autó megjelenése kulcsfontosságú pillanat az egész luxusszektor számára. Azt az új lehetőségeket kínálja a gyűjtőknek, hogy olyan egyedi luxusautókat hozzanak létre, amelyekben mind a karosszéria, mind a belső tér a saját elképzeléseik és igényeik szerint lesz kialakítva.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek