Ultramodern rejtekhely

Egy hihetetlen rezidencia a brazil történelmi Paraty város közelében, a Costa Verde mentén, Rio de Janeiro és São Paulo között körülbelül félúton, új mércét állít fel az önellátó, fenntartható életmód terén.

A Casa Santa Rita néven ismert, 15 millió dollárért jegyzett 52 hektáros birtok a buja brazil dzsungelben fekszik, és csak helikopterrel vagy hajóval lehet megközelíteni. A neves brazil építész, Marcio Kogan tervezte, aki egy teljesen önellátó, modern építészeti megoldásokkal rendelkező, a természeti környezetből merítő otthont kívánt létrehozni. Az ingatlan a hegyoldalba épült, és bemutatja, hogy a modern építészet és a természet hogyan tud harmonikusan együtt élni.
Kogan ismert a letisztult vonalakról és a beton nagyvonalú használatáról, valamint arról, hogy nagy ablakok és tetőablakok révén integrálja a külvilágot. A Casa Santa Rita az ő egyedi stílusának kiváló példája, amely két téglalap alakú betonszerkezetből áll, amelyek több szintre vannak osztva, és padlótól a mennyezetig érő üvegablakokkal rendelkeznek, amelyek úgy tűnik, hogy eltörlik a határokat a belső és a külső tér között.

A minimalista kialakítást semleges színpaletta és természetes textúrák lágyítják, míg a helyben beszerzett kő és fa organikus hangsúlyokat ad, amelyek lehorgonyozzák az otthont a ritka környezetben.
A fő szinten egy hatalmas, nyitott terű nappali található, amelyet óriási, padlótól a mennyezetig érő ablakok szegélyeznek, amelyek egy tágas teraszra nyílnak. Ezen az emeleten található a csúcstechnológiás készülékekkel felszerelt, elegáns konyha is, valamint a több árnyékos belső udvar egyikébe vezető kijárat, amelyikben egy étkezőasztal áll az illatos jaboticaba fák között.
Egy lebegő lépcső vezet a felső szintre, ahol öt hálószoba található, amelyeket célzottan úgy helyeztek el, hogy minden szoba védve legyen a forró brazil naptól. A szobákat is illatos eukaliptusz panelekkel tervezték. Az egész házban hét fürdőszoba és egy elektromos szoba található.
A világszínvonalú építészet mellett az otthon rengeteg kényelmi szolgáltatással is rendelkezik. A ház alatt egy tágas teakfa fedélzet és egy 92 négyzetméteres végtelenített medence és spa található, amely egy 885 méteres privát tengerpartra néz. Van egy korszerű, óceánparti fitneszközpont és egy játékterem is. A kulináris élvezetekhez nyári konyha, valamint fagylaltkészítő, pizzasütő és egy 1000 palackos borospince áll rendelkezésre.
Van egy privát dokkoló a ki- és beszálláshoz hajóval, és egy 445 négyzetméteres helikopterleszálló, ahonnan könnyen eljuthatunk Rióba és São Paulóba. Éjszaka a stratégiailag elhelyezett beltéri és kültéri világítás az otthont a zöldellő dzsungeles táj között ragyogni hagyja.
De ez még korántsem minden, – messze nem! Van egy búvár- és horgászfelszereléseknek fenntartott helyiség, egy teljes wellnessrészleg szaunával és egy erdőből a tengerbe vezető vízicsúszda.

A területen található egy zöld “szoba”, amelyet eredetileg focipályának terveztek, orchidea- és broméliakertek, valamint egy gyógynövények és ehető gyógynövények termesztésére szánt kert. Végül pedig van egy nagytestű madarak számára kialakított madárház, amelyhez konyha és gyengélkedő is tartozik.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek