Ultravagány

A dél-koreai márka nemrég mutatta be egy tavalyi koncepciójának áttervezett változatát, amelyet X Speedium Coupe-nak neveztek el. Az új autó a luxusmárka dizájnnyelvét igyekszik továbbfejleszteni, miközben az elektromosítás egyre nagyobb teret nyer a márka teljes kínálatában.

X Speedium Coupe

Stílusát tekintve az X Speedium Coupe egy nagy ugrás eredeti X Concepthez képest. A legnagyobb különbség a tetővonal, amely immár az autó hátsó szárnyába torkollik. Ez a változás teljesen új profilt eredményez; lényegében egy elegáns hatchback-ké vagy Shooting Brake-é változtatja a kétajtós modellt. Nem ez az egyetlen módosítás figyelhető meg. A márka védjegyének számító széles hűtőrácsot egy háromszög alakú lámpaösszeállítás váltotta fel, amely szépen illeszkedik a jármű jellegzetes Two Lines fényszóróihoz. Az így létrejött jármű karcsúbbnak és modernebbnek tűnik, mint bármi, amit eddig a márkától láttunk – 2022-es év első felének egyik leglátványosabb koncepciója.

X Speedium Coupe
Sajnos arról már sokkal kevesebb az információ, hogy mi van a motorháztető alatt. Ennek oka, hogy a jármű inkább csak egy formatervezési tanulmány, nem pedig egy jövőbeli modell prototípusa. A márka sajtóközleménye nem tesz említést arról, hogy a karcsú kupé gyártásba kerül, viszont az áll benne, hogy a formaterv elemei szinte biztosan beépülnek majd a márka jövőbeli, elsősorban elektromos járműveibe.

X Speedium Coupe
„Ez az autó egy pillanatnyi betekintést enged a Genesis jövőbeli EV-dizájnja felé vezető útjába” –nyilatkozta Luc Donckerwolke, a Genesis kreatív vezetője. „Ez nem egy bemutatóautó, hanem inkább a tervezési folyamatok szemléltetése, ahogy az EV-k következő hullámára vonatkozó ötleteinket vizsgálgatjuk, amelyek magukban foglalják a Genesis DNS-ét.”

X Speedium Coupe
Bár az X Speedium nem kerül egyhamar forgalomba, az Electrified GV70 SUV jövő év elején már útra készen áll. A stílusos koncepció képei mellé azt az információt csatolta a Genesis, hogy idén decemberben kezdi meg népszerű GV70 crossover akkumulátoros változatának gyártását az alabamai Montgomeryben található gyárában.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek