Régi arc, új hozzáállás

Az indiai tervező és autórajongó, Arjun Kurunji bemutatja a klasszikus, középkategóriás Jeep Wrangler lenyűgöző átalakítását. A The next Wrangler névre keresztelt tervjavaslat az eredeti autómodell félig futurisztikus változata, mely anélkül ad új tartást a Jeepnek, hogy elvenné ikonikus, dobozszerű megjelenését. Kurunji szerint „a projektet egy olyan új esztétika keresése jelenti, ami a Jeep Wrangler történelmét és értékét képviseli”.

Arjun Kurunji

A The next Wrangler megalkotásához Kurunji a szórakoztató elektronikai eszközök világából merített ihletet, beleértve a játékkonzolok és az újratölthető akkumulátorok formáját és funkcióját. Elleste az egyes termékek felépítésbeli részleteit és lefordította azokat az autó jellemzőire, hogy kialakítsa az autó és a kütyük „kikezdhetetlen egységét”, ahogy ő nevezi.

Arjun Kurunji

Víziójának megalkotása során Kurunji megőrizte a Jeep Wrangler jellegzetes vonásait, nevezetesen a négykerekű alapot, a hétnyílásos hűtőrácsot, a kúpszerű orrot és a katonai múltra utaló jeleket. „A Jeep semmi az erős arc nélkül. Ez a régi arc egy új hozzáállással való megálmodásának irányába mutat” – írja a tervező.

Arjun Kurunji
Kurunji jelenleg a Maruti Suzuki India autógyártó vállalatnál dolgozik Újdelhiben. Az autóipari formatervezés iránti szeretete arra ösztönözte, hogy a híres autómodellek, különösen az Aston Martin, a Peugeot, a Koenigsegg és hasonló cégek által kifejlesztett modellek hasonló újraértelmezéseit tanulmányozza. További varázslatos alkotásai az Instagram-oldalán láthatók.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek