Valóra vált álom

Ronnie Fieg talán épp most váltotta valóra minden ’80-as évekbeli órarajongó álmát. A Kith 42 éves alapítója összefogott a TAG Heuerrel, hogy újraéleszthessék a svájci óragyártó eredeti Forma-1-es óráját.

Az 1986-ban megjelent Formula 1 Series 1 volt az első olyan időmérő, amely az 1800-as évek vége óta használt Heuer név helyett a TAG Heuer nevet viselte. Az igazi úttörőnek számító, kompozit kvarcóra élénk színvilággal és merész dizájnnal jelent meg, ami azonnali sikert aratott a gyűjtők, köztük Fieg körében is.

“A TAG Heuer Formula 1 Series 1 piros-fekete színben a legelső órám volt, az az időmérő, amely segített kifejezni azt az egyedi stílust, amely most a Kith-ben nyilvánult meg” – mondta Fieg egy nyilatkozatban.

A Formula 1 kollekcióból több mint 3 millió darabot gyártottak, mielőtt 2000-ben megszűnt a termékcsalád. A sorozatot néhány évvel később újra bevezették, és továbbra is a TAG Heuer család fontos része. Mégis sok nosztalgikus rajongó követeli, hogy a TAG Heuer adja ki újra a Series 1-et. Az óragyártó végre válaszolt erre a hívásra.

A Formula 1 Kith a retro esztétikát modern anyagokkal és innovációkkal ötvözi. Az újdonság hű marad a ’80-as évekbeli elődjéhez, formás óramutatóval, 12 óránál egy háromszöggel, benne egy ponttal, negyedóránként pajzsok és pontok között váltakozó indexekkel, valamint kontrasztos minuterinnel. A TAG Heuer még a tok eredeti beszállítóját és az óra 40 évvel ezelőtti gyártásához használt öntőformát is felkutatta, hogy a sziluett hű maradjon.

A Kith riff néhány elegáns frissítéssel is rendelkezik. A kezdeti Formula 1-ek csak 28 mm-es és 34 mm-es méretben voltak kaphatók, de a mai változat 35 mm-es tokkal rendelkezik. Az eredeti műanyag kristály helyett zafírüveggel van ellátva. Ezenkívül az óra több feltűnő színkombinációban is kapható, amelyeket úgy terveztek, hogy a modern gyűjtők számára is vonzó legyen.

A 10 új modell különböző árnyalatokat és rozsdamentes acél vagy gumi szíjat mutat be. A darabok emellett társmárkás feliratot is tartalmaznak a számlapon, a gumipánton és a tok hátlapján. Ez az első alkalom, hogy a TAG Heuer egyesíti logóját egy együttműködő partnerrel. Ezen kívül a számlapra a Kith “Just Us” mottója van felírva.

Hét óra kizárólag a Kith számára készült, és 250 darabra limitált. A márkának két exkluzív darabja is van, amelyek egyenként 350 darabra, míg a TAG Heuer pár exkluzív darabja 825 darabra van limitálva. Ezenkívül a két márka közös modelljéből csupán 1350 darab készült. Mindegyik mindössze 1500 dollárba kerül. Egy mind a 10 darabot tartalmazó dobozt is beszerezhetsz 18 000 dollárért, ha megrögzött Series 1 rajongó vagy.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek