Vegán bútorok

A brazil Furf Design Studio bemutatta legújabb termék kollekcióját, amelyhez levélből készült bőrt használtak. Az Autumn névre keresztelt projekt a fenntarthatóbb jövő érdekében jött létre, és 5 évnyi kutatás eredménye.

Autumn

Egy természetes cserzőműhely, a Nova Kaeru által gyártott vegán anyag az állati bőrhöz hasonló jellemzőkkel rendelkezik, de a gyártás során a szén-dioxid kibocsátást a növény növekedése során elnyelt mennyiség kompenzálja.

Autumn

Más növényi textilektől eltérően a levél bőr lapokat nem keverik semmilyen más rosttal vagy polimerrel, amely így megtartja a megjelenésének, textúrájának és természetes formáinak szépségét.

Autumn

A Rio de Janeiróban kifejlesztett székek robusztus kereteit újrahasznosított acélból, kézi hegesztéssel és kikészítéssel állították elő. A Furf által tervezett hatlábú bútorok az állatokra és a térbeli funkcionális esztétikára kívánnak utalni.

Autumn

Összességében a projekt a jövőbe tekint, és célja, hogy híd legyen az ipari és a művészi között. Egy anyag, amely segít megtisztítani a környezetet körülöttünk – a csapat etikus és fenntartható választásként hivatkozik a levél bőrre.

Autumn

Autumn

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek