Vízi paradicsom

A Dörries Yachts az elmúlt években néhány egészen különleges hajót mutatott be, de a német hajógyár legújabb projektje talán az eddigi leglátványosabb.

A Project Arwen névre keresztelt, 114 méter hosszúságú szuperjacht a hajózás történetének egyik legextravagánsabb végtelen medencéjét mutatja be. A hátsó fedélzet nagy részét elfoglaló, epikus, 20 méter hosszúságú medence üvegszegéllyel van ellátva, amely biztosítja a tengerészek számára a vízből nyíló zavartalan kilátást az óceánra. Még lenyűgözőbb, hogy egy 13 méteres hosszúságú rész hidraulikusan felemelhető, hogy extra helyet teremtsen a fedélzeten. “Ez az ötletes átalakítás nemcsak a jacht esztétikai vonzerejét növeli, hanem sokoldalú teret biztosít a szabadidő eltöltéséhez és a szórakozáshoz is, így az Arwen projekt úttörőnek számít a nyílt tengeren való luxus lehetőségek újradefiniálásában” – mondta Dörries egy nyilatkozatában.

Természetesen nem a medence az egyetlen menő dolog a Project Arwenben. A szuperjacht egy amerikai technológiai milliárdos megbízásából készült, és igazi nemzetközi együttműködés eredménye. Az amerikai Píndaros tervezőiroda a külső és a belső teret tervezte, a francia Champeau Wilde stúdió és a brit Andy Waugh tervező segítségével. Az Azure holland cég vezette a hajóépítést, a Dörries pedig a németországi Bremerhavenben található létesítményeiben fogja felügyelni a gyártást. A végeredmény egy lenyűgöző hajó lesz, amely a legjobb német mérnöki munkát mutatja be.

A hihetetlenül nagy, 4950 bruttó űrtartalmú belső térrel az Arwen hatalmas helyet kínál a fedélzeten és számos luxus felszereltséggel büszkélkedhet. A többszintes csigalépcső lehetővé teszi a vendégek számára, hogy felfedezzék a gigantikus lakóteret, amely több, mint 1 394 négyzetméter. A hajó középpontjában egy tágas főszalon található, amely a közel 6 méter magasságig emelkedő mennyezettel és rengeteg plüss ülőhellyel tágas teret biztosít.

A Dörries által “a szórakozás paradicsomaként” jellemzett Arwen számos étkezési lehetőséget kínál a bel-, és kültéren egyaránt, több bárral és számos pihenőhellyel. Ezen kívül a jachton van helikopterleszálló egy H135-ös helikopter számára, egy beltéri és kültéri mozi, egy strandklub, egy fodrász- és szépségszalon, valamint egy wellness-részleg edzőteremmel, spa-val és szaunával.

Ami a szállást illeti, öt fürdőszobás kabin és egy luxus kabint terveztek a VIP a vendégek számára. A tulajdonos természetesen egy egész szintet kap, amelyet egy hatalmas, 288 m² lakosztállyal, egy gyönyörű fürdőszobával, öltözővel és terasszal láttak el. A privát tulajdonosi fedélzet közvetlen hozzáférést biztosít az előfedélzeti társalgóhoz és étkezőhöz is.

Az Arwennek jól kell teljesítenie a nyílt tengeren. A két CAT-motorral hajtott jacht 15 csomós sebességre képes, és 12 csomós sebességgel 5000 tengeri mérföldet tud megtenni.

Az Arwen jelenleg építés alatt áll, és várhatóan 2026 októberére kerül vízre.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek