Yamaha-kopter

A Yamaha Motor bemutatja a FAZER R G2 elnevezésű, automatizált navigációs rendszerrel ellátott ipari helikoptert. A csapat egy olyan gépet fejlesztett ki a pilóta nélküli drónok képességeinek bővítésére törekedve, amelynek újratervezett, nagyméretű főrotora van, illetve 50 kg hasznos teherbírással és továbbfejlesztett meghajtórendszerrel büszkélkedik.

A vállalat reményei szerint ez az új szállító repülőgép számos területen nyújthat segítséget, például a hegyvidéki területeken történő anyagelosztásban és a nagy távolságban történő szállításban.

Yamaha Motor FAZER R G2

A nagyobb hasznos teherbírás kevesebb költséget, időt és munkaerőt jelent

A Yamaha Motor FAZER R G2 új, nagyméretű, 1,8 m sugarú főrotorral rendelkezik, és módosított formája javítja a hűtési teljesítményt. Ez a változtatás 10 kg-mal növelte a hasznos teherbírást, továbbá a meghajtási teljesítményen is javított. A tartály térfogatának optimalizálásával, a könnyű kamera és a lítium-ion akkumulátor használatával a teljes hasznos teher 15 kg-mal nőtt az előző modellhez képest, a maximális hasznos teher pedig 50 kg lett.

Yamaha Motor FAZER R G2
A hasznos (vagy tényleges) teherbírás az egyik olyan teljesítménytényező, amely a legnagyobb mértékben befolyásolja a szállítási műveletek hatékonyságát. A hagyományos gépek esetében 1 tonna anyag elszállításához legalább 29 repülőútra volt szükség. Az új helikopter ezt minimum 20 repülés alatt teszi meg, ami elősegíti az építési idő, a költségek és a munkaerő csökkentését.

Yamaha Motor FAZER R G2
A gép méretei 3908 x 734 x 1226 mm, farrotorának átmérője 550 mm. A motor lökettérfogata 390 cm, és vízhűtéses 4 ütemű OHV 2 szelepes/vízszintesen szemben álló 2 hengeres, vízhűtéses. A vezérlési frekvencia 73 MHz (kézi vezérlésnél) és 2,4 GHz (automatikus vezérlésnél). A vezérlőrendszer a vállalat által kifejlesztett eredeti technológián alapul (YACS II, FMS4 stb.).

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek