Egyszerű és funkcionális

A K10 stúdió egy low-tech ipari formatervezési koncepciót testesít meg ebben a 175 négyzetméteres tengerparti házban, amely egy dombon áll, kilátással az Ostional strandra Guanacaste-ben, Costa Ricában.

Egyszerű és funkcionális kompozíciója keretbe foglalja a panorámás kilátást az óceánra, és elősegíti a kapcsolatot a környezettel. A földszinten egy nyitott terű nappali rész található, amely egy végtelen medencéhez csatlakozik, amely a házra merőlegesen van tájolva, hogy a kilátást dramatizálja, az óceán felé vetüljön, és meghívja a természetet a házba.
A három különböző mélységi szinttel tervezett, ülő- és pihenőhelyekkel felszerelt medence a különböző igényekhez igazodik, és extra élettérré alakul át. A házzal szimmetrikusan összehangolva nyugodt visszavonulást kínál a kikapcsolódáshoz.

A K10 stúdió által tervezett Ostional Vendégház egyszerű, mégis elegáns dizájnelemeket mutat be, mint például a gondosan kiválasztott mozaikcsempék, amelyek geometrikus mintáikkal és színkontrasztjaikkal tűnnek ki. Az építészek minimalista, ipari nyers kivitelezésű, betont, acélt és teakfát felvonultató felületeket választottak, hogy feltűnő kontrasztot teremtsenek a környező természettel.
A második szinten két hálószoba és egy gyerekszoba található, mindegyikhez erkély tartozik, amelyek az óceánra és a dzsungelre néznek. A szegmentált fürdőszobák rendkívül funkcionálisak, és bérleti célokra tervezték, hogy több vendég egyidejű használatát tegyék lehetővé. A tervezés a funkcionalitást és a kényelmet hangsúlyozza, így egy hívogató és szerény teret hozva létre, amely erős kapcsolatot tart fenn a természettel. Ez a projekt gondosan egyensúlyba hozza az épület méretét, a költségvetést, a minőséget és a felhasználói élményt, ami egy harmonikus és hívogató visszavonulást eredményez.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek