A CD új élete

Pharrell Williams igazán sokoldalú művész, aki cipőket tervez és lakóépületek fejlesztésében vesz részt, most a Pentatonic-kal együtt egy étkészlet tervezésébe vágta fejszéjét.

Pharrell Williams

Az egyszer használatos műanyag növekvő negatív környezeti hatása ihlette a Pebble névre hallgató, kompakt és szállítható készletet, mely kést, villát, kanalat, szívószálat és evőpálcikákat tartalmaz. A tok újrahasznosított CD-kből készült, az evőeszközök nyele pedig újrahasznosított étel csomagolókból.

Pharrell Williams

A Pebble by Otherware-t a Pentatonic gyártja, partnerkapcsolatban az I am Other kreatív kollektívával, mely mögött Pharrell Williams áll. Az 59 dolláros árú Pebble nagyjából egy okostelefon tömegével egyezik meg és karabiner jellegű kapocs és nyakbaakasztó könnyíti meg a szállítást. A tok 105mmx52mmx54mm-es méretű, az evőeszközök pedig mosogatógépben moshatóak.

Pharrell Williams

A készlet alternatívát kínál az egyszer használatos műanyag evőeszközök és szívószálak használatára. London körülbelül 2 billió műanyag szívószálat dob ki a szemétbe évente, Amerikában pedig 40 billió egyszer használatos evőeszköz kerül a kukába ugyanennyi idő alatt.

Pharrell Williams 2021-től az teljes Európai Unió területén tilos lesz az egyszer használatos műanyag evőeszközök, tányérok és szívószálak használata, persze addigra Anglia ebbe nem fog beletartozni.

Pharrell Williams

Pharrell Williams