A CD új élete

Pharrell Williams igazán sokoldalú művész, aki cipőket tervez és lakóépületek fejlesztésében vesz részt, most a Pentatonic-kal együtt egy étkészlet tervezésébe vágta fejszéjét.

Pharrell Williams

Az egyszer használatos műanyag növekvő negatív környezeti hatása ihlette a Pebble névre hallgató, kompakt és szállítható készletet, mely kést, villát, kanalat, szívószálat és evőpálcikákat tartalmaz. A tok újrahasznosított CD-kből készült, az evőeszközök nyele pedig újrahasznosított étel csomagolókból.

Pharrell Williams

A Pebble by Otherware-t a Pentatonic gyártja, partnerkapcsolatban az I am Other kreatív kollektívával, mely mögött Pharrell Williams áll. Az 59 dolláros árú Pebble nagyjából egy okostelefon tömegével egyezik meg és karabiner jellegű kapocs és nyakbaakasztó könnyíti meg a szállítást. A tok 105mmx52mmx54mm-es méretű, az evőeszközök pedig mosogatógépben moshatóak.

Pharrell Williams

A készlet alternatívát kínál az egyszer használatos műanyag evőeszközök és szívószálak használatára. London körülbelül 2 billió műanyag szívószálat dob ki a szemétbe évente, Amerikában pedig 40 billió egyszer használatos evőeszköz kerül a kukába ugyanennyi idő alatt.

Pharrell Williams 2021-től az teljes Európai Unió területén tilos lesz az egyszer használatos műanyag evőeszközök, tányérok és szívószálak használata, persze addigra Anglia ebbe nem fog beletartozni.

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek