“Monolitikus struktúrák”

A Jim Caumeron Design bemutatta hétvégi családi pihenő házát, mely csupán három órára van Manilától a Fülöp-szigeteken. Mediterrán stílusú villákkal körbevéve egy kapuval elzárt övezetben a Panorama House kitűnik monolitikus fehér homlokzatával, mely két horizontális vágása kapcsolatot teremt a belső térrel, míg kihasználja a természetes ventillációt.

Panorama House

A 300m2-es téren elterülő Panorama House csupán a terület harmadát foglalja el. A fennmaradó be nem épített részen kert található, mely keretet ad a belső térnek. A horizontális vágások a fehér homlokzaton nem csupán az ablakok szerepét töltik be, de a nagyon meleg nyári hónapok során nagyszerűen hűsítenek.

Panorama House Az első emeleten a nappali és étkező másfél méterrel besüllyesztve található. Ez a tér később a kert felé hosszabbodik meg, ahol a kavicsos talaj és a házra vetülő világítás teszi a látványt tökéletessé.

Panorama House

A klíma nagyon fontos szerepet játszik itt, így a Panorama House-t nem csupán a ventilláció szerint optimalizálták, de gondoltak a tájolására is. A ház nyugati fala teljesen zárt, így megvédi az életteret a hőtől. A kiszolgáló területek kerültek ide, míg a nappali magas belteret kapott, hogy a meleg levegő felfelé tudjon áramolni és távozni a házból. Az előtető a reggeli melegtől véd.

Panorama House

A második szinten vízszintes és függőleges vágások veszik körbe a struktúrát, szintén a természetes fény és a szellőzés miatt. Elemek sorozata került bele, mint a kis oldalsó ablakok, ahol a nap legjobban süt, a lejtős mennyezet, amely irányítja a levegőt és hűti a házat.

Panorama House A lépcsősor egyenesen a fő lakosztályba vezet, ahol az előtér a gyerekek játszóterévé változott. A leghihetetlenebb, hogy még a lépcsőn is érezni a levegő folyamatos mozgását.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek